Arne Erlandsen presentert som ny FFK-trener

Artikkelen er over 5 år gammel

Arne Erlandsen var klar og tydelig da han ble presentert som ny hovedtrener i Fredrikstad Fotballklubb onsdag ettermiddag. – Det skal gjøre vondt å møte oss, sieer han.

DEL

Klokken 15.30 i ettermiddag ble den tidligere LSK, IFK Göteborg, HamKam, Ull/Kisa og mossetreneren, Arne Erlandsen, presentert som ny trener i klubben.

– Jeg ser ikke på meg selv som en redningsmann. Jeg skal få frem det beste i hver enkelt spiller, men det er spillerne som må gjøre hovedjobben, sa han under pressekonferansen på Stadion.

FFK-lederen om ansettelsen av Erlandsen:

Erlandsen fremsto som både offensiv, klar og tydelig da han entret presserommet foran et titalls journalister. Erlandsen svarte blant annet på stempelet han har fått på seg for å være en trener som fokuserer i overkant mye på defensiv struktur.

– Jeg har vært i mange klubber. Har scoringsrekord i flere av dem. Så ja, det er et litt urettferdig rykte. Det defensive er et viktig fundament i måten vi skal spille på, men jeg vil samtidig ha ballen mye i motstanderens boks. Det er slik vi vinner fotballkamper. Mange tror jeg ønsker lange baller bakfra. Det er ikke riktig, sier han.

– Hva med de andre trenerne i klubben, fortsetter de?

– De fortsetter under meg som spillerutviklere. Det er blitt en «motegreie» i norsk fotball å ha for store trenerteam. Jeg er ikke så opptatt av akkurat det, sa han.

– Hvordan ønsker du at laget skal fremstå?

– Jeg ønsker et komprimert lag defensivt. Samtidig skal motstanderen at føle at det gjør vondt å spille mot oss. Jeg ønsker hurtig angrepsspill når det er fornuftig.

Se opptak fra pressekonferansen om treneransettelsen:

Arne Erlandsen har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut inneværende sesong.

– Det var ikke noe poeng i å skrive en lengre kontrakt nå. Får vi til det jeg ønsker, så regner jeg med at styret i FFK ønsker meg med videre. Får vi ikke resultater så regner jeg med at jeg ikke er velkommen i byen lenger, sa han til stor latter fra de fremmøtte.

Artikkeltags