FB-redaktøren svarer: Lokalstoffet vil alltid være det viktigste for Fredriksstad Blad

Aldri tidligere i FBs drøyt 130 år lange historie har vi visst så mye om hva abonnentene våre vil ha som det vi gjør nå, skriver sjefredaktør Jon Jacobsen.

Aldri tidligere i FBs drøyt 130 år lange historie har vi visst så mye om hva abonnentene våre vil ha som det vi gjør nå, skriver sjefredaktør Jon Jacobsen.

Lokale nyheter fra Fredrikstad, Hvaler og Råde har vært Fredriksstad Blads prioritet i mer enn 130 år, og slik skal det fortsatt være, skriver FBs sjefredaktør.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Roger Johannessen fra Rolvsøy ber meg svare for noen av de prioriteringer vi gjør i vår daglige stoffmiks, og det gjør jeg mer enn gjerne. Engasjerte lesere er veldig bra – og noe vi trenger mer av!

Slik jeg forstår Johannessen, er han primært misfornøyd med mengden ikke-lokalt stoff på våre nettsider. Han etterlyser også bedre merking av saker som ikke er fra vårt lokale dekningsområde. For å ta det siste først: FB har en klar policy på dette området. Saker som ikke er fra Fredrikstad, Råde eller Hvaler, skal standardmessig merkes «Landet rundt» eller «Østfold rundt» (der det er mest riktig) på front. Dessuten kommer det frem øverst i artikkelens brødtekst hvilken avis saken stammer fra. Og så vil både Johannessen og andre observante lesere sikkert sitte på eksempler for enkeltpubliseringer hvor merkingen på front kan ha sviktet. Men jeg kan forsikre om at det i så fall nettopp handler om glipp, og ingen bevisste forsøke på å lure noen til å tro at de klikker seg inn på lokale saker. Det ville i så fall være å skyte seg selv i foten. Man skal ikke forsøke å lure leserne! Det synes jeg bør være en god leveregel.

Hvorfor inngår så saker fra andre Amedia-aviser i FBs stoffmiks? Kort og godt fordi de leses godt. Aldri tidligere i FBs drøyt 130 år lange historie har vi visst så mye om hva abonnentene våre vil ha som det vi gjør nå. Vi vet eksakt hvor mange som leser hver enkelt sak – og ikke minst hvor lenge de leser. Det siste er veldig viktig for oss, og jeg nevner det fordi en del fortsatt svever i den villfarelsen at det kun er «klikk på saker» som teller. Det er det ikke: Suksessoppskriften Fredriksstad Blad nå jobber etter er å få flest mulig abonnenter til å lese oss flere ganger daglig. Og vi ønsker at de skal bruke mest mulig tid på å lese hver enkelt sak. Jeg drister meg til å kalle det «suksessoppskrift» fordi FB akkurat nå har det høyeste abonnementstallet vi har hatt på ti år. Det bør indikere at stadig flere er fornøyde med hva vi tilbyr dem i den daglige miksen av lokale nyheter, sport, kultur, debattinnlegg, tegneserier, digitale kryssord, På tråden, eiendomsoverdragelser, personaliastoff og mye mer.

Hver eneste dag publiserer vi rundt 30 saker produsert av våre egne journalister. I tillegg kommer noen saker fra andre kanter av landet og andre kanter av Østfold. Disse sakene vil uansett være i et mindretall. Lokalstoffet har alltid vært viktigst siden FB ble stiftet i 1889, og slik skal det fortsatt være. Det kan jeg forsikre Roger Johannessen og alle andre lesere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken