Det lykkelige ekteskapet mellom Fredrikstad Arbeiderparti og LO startet med flørting før lokalvalget i 2011. Beilingen endte raskt i en skriftlig avtale om å holde sammen i tykt og tynt. Arbeiderpartiets medgift var «nei til privatisering av skole, helse og eldreomsorg». Det kunne - naturlig nok - landets største fagorganisasjon ikke motstå. LO lovte troskap ved valgurnene, og sikret rødgrønn seier. Ut med Frp-Eva Kristin og inn med Ap-Jon-Ivar.

Som fornuftsektepar var partene enige om å evaluere samlivet etter et par år. Konklusjonen var rosenrødgrønn. Herr og fru Fredrikstads hvetebrødsmåneder har vært bare idyll. LO er strålende fornøyd med at Ap har stanset alle tilløp til privatisering. Her i byen har verken det folkelig ønskede Wang Ung eller privat vaskeri (som trolig leverer rimeligere tjenester enn det offentlige som nå skal bygges) fått se dagens lys. Fredriksstad Blad mener at befolkningen ville vært tjent med motsatt konklusjon i begge disse sakene.

Vi er ganske sikre på at Ap håper på en fornyelse av ekteskapsløftene ved valget til høsten. Nygård og co er allerede i gang med å gjøre seg lekre. La oss like gjerne kalle det starten på den lokale, rødgrønne valgkampen når Fredrikstad Ap erklærer at de vil opponere mot alle endringer den blå regjeringen måtte få vedtatt i Arbeidsmiljøloven. Fredrikstad kommune - byens største arbeidsgiver - vil simpelthen ikke ta hensyn til eventuelle lovendringer som LO ikke liker. Vi mener derimot at det er mye fornuft å spore i arbeidsministerens lovforslag.

Erklæringen fra Ap kom i en pressemelding sendt ut rett før valentinsdagen.