Gå til sidens hovedinnhold

Favoritterbøker til ungdommen

Artikkelen er over 1 år gammel

Aldri før har det blitt gitt ut så mange spennende, magiske, morsomme, triste og viktige ungdomsbøker som nå! Her er tre ferske favoritter:

BIBLIOTEKTIPSET

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips til den leseglade – det kan være bøker du kanskje ikke engang visste fantes.

«Brådypt» av Elin Viktoria Unstad: Vilja druknet og var død i 23 minutter. Siden har hun slitt med angst og hallusinasjoner. Så hva når hun så blir kidnappet, men våkner igjen hjemme dagen etter som om ingenting har skjedd? Hva er virkelighet og hva er hallusinasjoner? Psykologisk thriller, perfekt for dem som vil ha spenning fra begynnelse til slutt.

«Påstander om meg i tilfeldig rekkefølge» av Liv Marit Weberg: Vennene til Weifa har opp gjennom årene vennlig fortalt henne hva som er galt med henne. Hun er umoden, har ingen prinsipper og respekterer ikke merkedager, for å nevne noe. Weifa er ikke enig i at hun bør leve annerledes og bestemmer seg for å liste opp påstandene. En underholdende og gjenkjennelig roman som er komisk og trist på samme tid. Passer nok best for eldre ungdommer eller unge voksne.

  • Fikk du med deg denne?

Les også

Hvordan lager man en baby?

 

«COMPis» av Hasse Hope: COMPis, den første 100 prosent menneskelignende roboten, skal lanseres. Den skal selges til ensomme ungdommer, og selskapet PrivatOil gleder seg til å håve inn. Oppstandelsen er derfor stor når det viser seg at ingen vil være venn med COMPis fordi han ikke er kul nok. Naturligvis kan ikke kulhet programmeres, så COMPis blir sendt for å læres opp av Leo, den kuleste fyren på Litago Tropical Høyskol. Ja, året er 2057 forresten, og alle skoler har en offentlig «kulhetsindeks» som viser hvor man befinner seg i det sosiale hierarkiet. En absurd sci-fi-komedie med høyt tempo.

Kommentarer til denne saken