I søndagens utgave av «Farmen kjendis» ble nemlig Aune Sand fra Hvaler valgt til andrekjempe av Stian Sandø (25) – som mange kjenner fra NRK-programmet Newton.

- Det er en ære og en glede, og jeg går til kamp med mot. Det kommer til å bli en jevn kamp, og det elsker jeg, sier Sand før tvekampen.

Og i tvekampen valgte Sand slegge – noe som ble en svært dramatisk kamp da Sand fikk problemer med den femte og siste naglen.

 

- Mistet konsentrasjonen

Det så ut til at Sand ledet lenge, men da han skulle slå ned sin siste nagle mistet han den på bakken og tapte mye tid. Det gjorde at Sandø vant.

- Grunnen til at jeg tapte er at jeg mistet konsentrasjonen, forteller Sand.

I løpet av uken Aune Sand fikk være på Farmen, har tv-publikummet sett ham både skrive 17. mai-dikt til barnehjemsbarna og dekorere en smørform. Dette som en del av ukesoppdraget som ble gitt storbonde Erlend Elias Bragstad (kjendisstylist).

- Takk for meg, og nyt tiden deres videre, sa han før han forlot farmen.

 

– Mormor vokste opp slik

Det var i slutten av mai i fjor at Aune Sand og elleve andre kjendiser – deriblant Gresvik-artisten Stian «Staysman» Thorbjørnsen –  flyttet inn på Finnsvika gård som ligger i en idyllisk vik ved Kornsjø i Halden kommune.

 

– Å være i nærheten av Guds skaperverk på sitt aller, aller vakreste som her, det er bare utrolig spennende, sa Aune Sand til Nettavisen da han flyttet inn på gården.

Hvaler-kunstneren sier han synes det er spennende å få leve slik hans mormor levde. Og en av tingene han pakket med seg i kofferten var en gammel bibel som hans mormor hadde.

– Mormor vokste opp på en slik gård, så nå reiser jeg tilbake til mormors rike, har han sagt i programmet.

Den første natten på Finnsvika sov han ifølge TV2 svært dårlig, fordi det var én seng for lite på gården   – og han sov på en krakk. Men det synes han var både rett og riktig:

 – Vi menn må lide litt, fordi vi er så heldige å leve rundt dere kvinner.

I skinnbukser og «klovne-genser»

Da Aune Sand sjekket inn på Farmen,  var det gått knappe to måneder siden han og Marianne Aulie (45) fikk sin andre datter sammen.

 – Det blir selvfølgelig en utfordring. Hun har jo akkurat kommet, sa Aune om yngstedatteren, kalt "Lillegull", som ble født i New York i starten av mars til Se og Hør.

51-åringen har også datteren Aella Malove Bluebell Marie Ingeborg Hjørdis (5), kalt "Lillemor", med Marianne Aulie.

På tv-skjermen har vi sett Aune Sand i t-skjorte og buff med Aulis klovnemotiv, skinnbukse og et fargerikt plastperler-kjede hans eldste datter har laget.

FB har vært i kontakt med Aune Sand som ikke ønsker å kommentere sin Farmen-exit.

PS! TV 2 fikk en sterk start på tv-året 2018 med 779.000 seere på premièren på andre sesong av «Farmen kjendis». Programmet sendes mandag, onsdag og søndag.