(Avisa Oslo) Tåsen-gutten Kjetil Kirk (27) har de siste ukene underholdt TV-seerne i beste sendetid som deltager på «Farmen». Til tross for svært lite gårdserfaring har han imponert både seere og de andre deltagerne med innsatsen inne på gården.

Tidligere denne uken slo han blant annet ut «Farmen»-favoritten Sindre Nyeng i en nervepirrende konkurranse i øksekast, og beviste nok en gang at det er tak i Oslo-gutten. Noe 27-åringen imidlertid har bevist at det absolutt er, i løpet av sine imponerende åtte år i arbeidslivet allerede.

I det normale liv jobber Kirk som brand manager for Russedress, som han har gjort siden han gikk på videregående skole. Han jobber også som merch-ansvarlig for det norske produsentselskapet Rolig Records, som den siste tiden har fått massiv eksponering og omtale av medier i hele verden etter at den norske fotballstjernen Erling Braut Haaland (20) dukket opp en rekke ganger iført merch fra selskapet.

Se intevju med Kjetil Kirk øverst i saken!

Fikk verden til å sperre opp øynene

Spesielt etter et intervju med sin egen fotballklubb, Borussia Dortmund, skapte Haaland massiv omtale og fikk verden til å sperre opp øynene for Rolig Records. Under intervjuet hadde han på seg merch fra plateselskapet, og snakket varmt om selskapets egen artist, Amara. Eller Adrian Amara (23), som han egentlig heter.

– Jeg hører på en norsk rapper. Navnet hans er Amara, og før hver kamp hører jeg også på en sang som heter «Keep Dreaming», svarte Haaland på spørsmålet om hva som er hans favorittmusikk, ifølge Nettavisen.

Seansen er blitt sett av over 150.000 på YouTube.

Kort tid etter dukket han også opp i et intervju med den internasjonale sportskanalen ESPN, der han nok en gang var iført en genser med reklame for plateselskapet og snakket om artisten Amara. Denne gang ble seansen sett av over 850.000 ganger på YouTube og ble omtalt av både Nettavisen og tv 2 her til lands.

– Det er kult å se responsen og sykt moro at han snakker varmt om meg og går med «merch`n» min. Det er kult å ha «Braut» på laget. Jeg skal invitere ham på konsert og vi planlegger en FIFA-turnering sammen, uttalte Amara til TV2 den gang.

Ifølge Kjetil Kirk er det imidlertid han som har trukket i trådene. Da Kirk var 16 år gammel var han fotballtrener i Lyn. Der trente han talentet Erik Botheim, som i dag spiller på utlån fra Rosenborg til fotballklubben Stabæk.

– Han spilte på u-landslaget sammen med Erling Haaland. Så via Erik ble jeg kjent med Erling. Det startet med at gutta spilte på U17- eller U-19 landslaget, og der introduserte jeg dem for en del av russeartistene som den gang var Amara. Og sånn har det bare ballet på seg hele veien. Erling ble rett og slett blodfan, og i dag er min største artist Adrian Amara og Erling blitt gode venner. Vi sender han sniklytt på alle de forskjellige låtene, også sender vi han alltid masse merch, sier Kirk til Avisa Oslo.

Gode venner

Kirk forteller til Avisa Oslo at Haaland verken får betalt eller oppmuntret av Rolig Records til å bære reklame for plateselskapet.

– Nei, det er ikke noe betalt partnerskap. Det er vel bare et godt vennskap. Jeg tror på Erling når han sier at Amara er favorittartisten hans. Det er nok sannheten, og det er klart at det er en stor anerkjennelse for en liten artist som er født og oppvokst på St. Hanshaugen i Oslo at en av verdens hotteste navn hører på musikken din og anerkjenner den. Det er klart det også gir boost for produsenten og artisten, sier Kirk.

Tidligere i sommer vant Haaland en pris for «årets overraskelse» av den tyske avisen Bild for sine prestasjoner under sesongen som har vært. Også da valgte Haaland å bære reklame for Rolig Records. Det samme gjorde han da han vant den gjeve «Golden Boy»-prisen i november.

For ikke mange uker siden ble han også avbildet med munnbind-merch fra plateselskapet.

– Jeg tror Erling har tatt Rolig Records til sitt bryst, og også føler at det er et av hans hjertebarn. Vi setter utrolig stor pris på det og den kjærligheten vi får av han. Ikke minst det å kunne ha et så stort navn i vår lille familie. Familien er ikke så veldig stor, men når du har det hotteste navnet i Europa om dagen som en av dine egne, så er det klart det gir en boost. Men for oss er Erling bare en helt vanlig fyr fra Bryne som vi traff for et par år siden, sier Kirk og fortsetter:

– Det er blitt litt surrealistisk. I det ene øyeblikket er han toppscorer i Champions League, og i det andre øyeblikket får vi snap av at han sitter å hører på den nye låten til Amara på vei hjem fra match. Det er veldig gøy. Det gikk fra at Erling rocka merchen vår i Bryne, Molde, Salzburg og nå nede i Dortmund. Og hvem vet, en dag er han plutselig spiller i Real Madrid eller Manchester United. Det hadde ikke vært feil det heller.

Ser på kompisen på «Farmen»

Kirk har jevnlig kontakt med fotballproffen som for tiden bor i Tyskland. I flere uker var han imidlertid isolert inne på «Farmen»-gården, men da fulgte Haaland med på TV-skjermen.

– Jeg vet at Erling har sett på Farmen. Jeg traff han sist han var i Oslo, og da hadde han sett på «Farmen» og han holdt på å stryke med. Han hadde sett episode en der jeg sitter og snakker om disse damene, og lurer på når det kommer noen damer. Og lurer på om det er noen digge, unge damer. Da fikk jeg høre det, ler Kirk og hevder selv at han ikke blitt noen «Farmen»-Kjetil blant guttegjengen.

– I Rolig Records så er jeg ikke «Farmen»-Kjetil. Der er jeg bare skurken som er ute å rocker med mitt og er den apekatten jeg er. Selv om alle synes det er «superlættis» å se meg på tv. Gutta står i sofaen når jeg skal i tvekamper og sånt, så det er jo gøy, sier han.