Får ikke svar fra kommunen om fagarbeidere som ikke får jobb

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Reidar Sten Olsen kan ikke forstå hvorfor kommunen er med på å utdanne folk til ledighet. Han har spurt, men får ikke svar.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er en ting jæ går og lurær på, som egentlig er to tingen, som han Raymon så ofte sa.

Den ene tingen er hvorfor Fredrikstad kommune velger å benytte seg av ufaglært arbeidskraft fremfor faglært. Jeg kjenner selv til flere tilfeller der kommunen foretrekker ufaglærte til ekstravakter på sykehjem, mens det er faglærte som også ønsker å jobbe mer.

Den andre tingen er: Hvorfor er det så mange som har tatt utdannelse, gått læretid og fått fagbrev, som ikke får hel eller fast stilling? Noen får ikke jobb i det hele tatt etter endt læretid, til tross for de fikk opplyst at det kommer til å bli et skrikende behov for fagarbeidere om kort tid. Jeg tenker da på arbeid innen helse og omsorg.

Jeg ser med skrekk og gru på fremtiden hvis en selv kommer til et sted hvor det er veldig mange deltidsansatte.

Etter flere henvendelser til kommunen har ingen hittil gitt noe svar på dette. Det må jo være et sløseri av dimensjoner at våre skattepenger blir brukt til utdannelse som fører til ledighet. Veldig skuffende og respektløst overfor alle de flinke ungdommene som har klart å få seg en fagutdannelse. Kommunen har gjort en investering den ikke benytter seg av.

Ledighet er den verste situasjonen eller straff en kan få. Livet blir satt på vent, en blir utestengt fra omtrent alt, får ikke lov til å vise hva en kan, mister mestringsfølelsen og får ikke være med på å bidra til fellesskapet. Dette fører til sykdom og verre ting, og at en blir sett ned på.

Jeg har selv vært uforskyldt arbeidsledig, og det er en tilstand jeg ikke engang ønsker min verste fiende, hvis jeg har noen.

For noen år siden ble kommunene tildelt midler fra staten, nettopp for å skaffe jobb til, og ta vare på, nyutdannede fagarbeidere på grunn av den kommende eldrebølgen og nye krav til kompetanse. Dessverre var det opp til kommunene selv å disponere disse midlene. Det må da finnes grenser for å spare seg til fant!

Jeg ser med skrekk og gru på fremtiden hvis en selv kommer til et sted hvor det er veldig mange deltidsansatte. Forvirrende å forholde seg til så mange, og større risiko for utro tjenere.

Jeg venter med lengsel på svar, og husk: Den som tier, samtykker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken