Gå til sidens hovedinnhold

Fantasybøker for trolske dager

I skrivende stund smyger tåken seg mellom bare trær og over vinter-tomme åkre. Da blir jeg trukket mot den trolske delen av boksamlingen, skriver bibliotekar Elisabeth Reinertsen i dette bibliotektipset.

Bibliotektipset

Fredrikstad bibliotek kommer med et godt tips – det kan være bøker og filmer du kanskje ikke engang visste fantes.

Jeg hadde stor glede av «Ravnering»-trilogien til Siri Pettersen da den var ny.

I fjor kom hennes nyeste bok, «Jernulven». Hvis den lever opp til sine forgjengere går vi en god leseopplevelse i møte. Men mulig dere må stå i kø til jeg er ferdig.

I mellomtiden kan jeg også anbefale «Bian Shen» av Thorbjørn Øverland Amundsen, om en gruppe barn som blir gjenfødt hvert 13. år, og dermed er effektivt udødelige.

Eller «Hulder» av Tonje Tornes, om Erik som flytter til en bygd og blir kjent med en hulder.

«Vindeltorn» av Tone Almhjeld, en slags moderne Narnia fortelling om Lin som drar til Sylver, en verden hvor barns avdøde kjæledyr lever videre og vokter over barna.

«Neverwhere» av Neil Gaiman handler Richard som en dag hjelper en ung pike på gaten, og blir dratt ned i et alternativt London.

«Profetien», første boken i «Ravnekretsen» av Maggie Stiefvater, handler om Blue som kommer fra en familie som ser sjelene til de som skal dø. Når Blue ser sin første sjel vet hun øyeblikkelig at han enten er hennes sanne kjærlighet, eller at hun kommer til å drepe ham.

Bøker skrevet for barn og ungdom, men også ypperlig overnaturlig lesning for voksne.

Kommentarer til denne saken