Gå til sidens hovedinnhold

Familiers valgfrihet sikres best av KrF

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har vi fått bekreftet etter at Høyre gjennomførte sitt landsmøte i helgen og valgte å gå bort fra kontantstøtten for småbarnsfamilier.

KrF og Høyre har over lang tid hatt en sterk allianse for barnefamiliers valgfrihet. Vi er skuffet over at Høyre har forlatt denne linjen. Det er viktig å merke seg at KrF nå er den eneste garantisten for familienes valgfrihet ved høstens stortingsvalg.

Høyre har i helgen forlatt et grunnleggende prinsipp som vi i KrF holder høyt for barnefamiliene, nemlig reell valgfrihet for småbarnsforeldrene i den første fasen av barnas år. De velger å innføre det som kalles ventestøtte og legger seg med dette på linje med venstresiden i familiepolitikken.

Ventestøtte og kontantstøtte kan ikke sammenlignes. Kontantstøtten er verdifull fordi den gir familiene mulighet til å velge om de vil være hjemme med barn frem til barnet er tå år. Uten denne støtten er det faktisk mange foreldre som ikke har råd til å ta dette valget. Ventestøtte er nettopp det, en støtte man får mens man venter på barnehageplass – ikke en mulighet til å velge å utsette plass i barnehagen en kort periode.

For KrF er det viktig å legge til rette for at alle familier får ta sine selvstendige valg for seg og sin familie. Barn er forskjellige og familier er forskjellige. En tilgjengelig og god barnehage med kompetente og trygge voksne skal være der for familiene når de ønsker å benytte seg av den. Det skal også være mulig å benytte seg av kontantstøtte.

KrF er stolt av at vi i over 20 år har kunne tilby foreldre denne valgfriheten og at vi har økt kontantstøtten til 7500 kroner i månedene. Høyres landsmøtevedtak viser at de som er opptatt av å sikre foreldre reell valgfrihet i småbarnsfasen må gi sin stemme til KrF ved høstens stortingsvalg.

Kommentarer til denne saken