Gå til sidens hovedinnhold

Fagligpolitisk samarbeid – viktigere enn på lenge

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fremskrittspartiets Erlend Wiborg gikk ut i VG tidligere i vår og hevdet at det tette samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet samt LOs bidrag til høstens valgkamp er politisk korrupsjon.

Wiborg vet selvfølgelig at han ikke har dekning for påstanden ut ifra definisjonen av politisk korrupsjon, men holder seg til sin strategi om at hans påstander bare blir lest og ikke ettergått slik at han nok en gang slipper unna sin lettvinte omgang med begreper. Wiborg nevner heller ikke (naturlig nok) alle de millionene som Fremskrittspartiet selv har mottatt som valgkampstøtte fra private givere.

På den annen side så er det lett å forstå om Wiborg er redd. Redd for den kraften som ligger i LO med sine fagforbund som totalt omfatter over 970 000 medlemmer, gjennom demokratiske prosesser har kommet frem til at det er viktigere enn på lenge å støtte Arbeiderpartiet og det rødgrønne samarbeidet. Slik får man får slutt på et regjeringsprosjekt som gjennom snart 8 år har forsterket og økt forskjellene i Norge. Vanlige folk vil ikke ha det slik lenger!

Det er interessant å lese SSB og Finansdepartementet sine tall som viser til at det er gitt totale skatteletter på godt over 50 milliarder i løpet av perioden hvor vi har hatt borgerlig regjering med Fremskrittspartiet både som deltager og som et avgjørende støtteparti for regjeringen i Stortinget.

Ikke har skattelettene ført til den aktiviteten og nye jobber som ble lovet, og 9 milliarder har gått direkte til skatteletter for landets aller rikeste personer. Mange av de var bidragsytere med store summer til de borgerlige partienes valgkamp. Det er mulig det er tilfeldig, men det er også mulig det ikke er tilfeldig. Uansett, de har hatt en særdeles god avkastning på investert kapital i den borgerlige valgkampen.

Mye kan selvfølgelig diskuteres om det nære samarbeidet mellom Arbeiderpartiet og LO. Og innad i en organisasjon med over 970.000 medlemmer så er det selvfølgelig diskusjoner om dette. Slik fungerer et demokrati. LO forstod tidlig hvor viktig det var å bygge opp og forme en politisk kraft slik at arbeidsfolk også fikk ta del i et velferdssamfunn som hadde plass for alle. Historien fra krigen og frem til nyere tid om den norske modellen og velferden den har skapt, står som en bauta over at dette var, og fortsatt er, en riktig vei å gå.

I dag så er dette samarbeidet viktigere enn på mange år. Valgkampstøtte til Arbeiderpartiet er en god investering for at det igjen blir vanlige folk sin tur. Stem Arbeiderpartiet ved høstens valg.

Kommentarer til denne saken