Gå til sidens hovedinnhold

Fagforbundet: Folk flest begynner å se det urimelige i H og Frp sine vyer

Artikkelen er over 1 år gammel

– Forskjellene i samfunnet øker med de blå, den vil fortsette å øke, eller som de selv kaller valgfrihet for innbyggerne. Som sagt, folk flest begynner å gjennomskue dette.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Frp og H i Fredrikstad vil i sitt handlingsprogram; «effektivisere styring og ledelse, fjerne eiendomsskatt, forbedre den kommunale drift, gjøre sektoren mer effektiv, forbedre ledelsesrutiner, redusere sykefravær, kutte i kostnader og få på plass flere OPS-løsninger.»

Hvordan? Det vet ingen. I tillegg vil de opprettholde midlertidige ansettelser – noe som slår i hjel heltidssatsinga, åpne opp for mer privatisering og velferdsprofitører, nei til skolemat, nei til klima og ja til trepartssamarbeid?

De blå blå argumenterer med at eiendomsskatten er en usosial og urettferdig skatt. Den rammer skjevt og feil med tanke på betalingsevnen. Men hva med de andre avgiftene da? Eller er det bare skatten for de rike dere skal fjerne? Hvordan skal dere knekke sykefraværskoden? Hvordan skal dere effektivisere styringen og gjøre ledere i kommunen i bedre stand til å utføre sine oppgaver? Hva med de ansatte ute i tjenestene – som daglig er innovative og løsningsfokuserte. Dere skal hele tiden prioritere bedre – men på hva og hvordan. Det vet ingen.

Bjørnar Laabak sier «det blir bedre eldreomsorg i Fredrikstad med Frp. Ser vi på utviklingen de siste årene er det flere ting som tyder på at eldre ikke prioriteres godt nok.» Har bjørnar lest konklusjonen fra brukerundersøkelsen i Fredrikstad kommune? Hvor rådmannen viser til de «positive resultatene…»

Har dere blå blå fulgt med på alle prisene byen har fått for sine innovative løsninger og ideer? – alt med tanke på byens innbyggere og de tjenestene som tilbys.

«Fredrikstad viser vilje til å ta i bruk ny kunnskap, metoder og verktøy for å fremme byens utvikling» - heter det fra sittende kommunalminister Sanner.

Det var en professor og Høyre-medlem som en gang sa; «Høyre har alltid fungert som et interesseparti for de bedrestilte i samfunnet» – for meg klinger dette veldig dårlig med den norske velferdsmodellen og et fordelingsprinsipp av så vel goder som tjenester.

Forskjellene i samfunnet øker med de blå, den vil fortsette å øke, eller som de selv kaller valgfrihet for innbyggerne. Som sagt, folk flest begynner å gjennomskue dette..

Vi som vil noe helt annet rundt fordeling, rettferdighet, velferdstjenester uavhengig av lommebok, et samfunn for alle, inkluderende arbeidsliv, omsorg, likeverd, eller rett og slett et varmere samfunn – vi stemmer rødgrønt! Godt valg 9 september.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.