[Sarpsborg Arbeiderblad] Det sier Ulrikke Brandstorp (24) i en uttalelse fra NRK. Ulrikke Brandstorp vant som kjent årets norske finale og skulle dermed representere Norge i Nederland. Hva som skjer nå er uklart.

Trenger tid

Onsdag ble det bestemt at Eurovision Song Contest 2020 som skulle vært avholdt i Rotterdam mai, er utsatt til neste år. Det er besluttet av den europeiske kringkastingsunionen EBU og årets nederlandske arrangør.

– Verden er i en helt spesiell situasjon, og liv og helse er det som betyr noe nå. Derfor er det helt naturlig at man setter Eurovision til side i denne tiden. Jeg tror det vil være bred forståelse for denne avgjørelsen, både blant publikum, artister og alle andre som er involvert i årets arrangement, sier MGP-sjef Stig Karlsen i NRK, i en pressemelding fra kanalen.

Eurovision Song Contest er dermed blitt utsatt til neste år på grunn av koronapandemien.

Karlsen vet ikke hva avgjørelsen vil bety for Ulrikke Brandstorp som skulle deltatt i den internasjonale finalen.

– Nå har vi akkurat blitt kjent med avgjørelsen til EBU, og vi trenger derfor noe tid til å se nærmere på hva det betyr. Dette er naturligvis leit for alle som har gledet seg til Eurovision og ikke minst Ulrikke som var klar for avreise for å representere Norge. Vi vil komme tilbake med informasjon så fort vi har noe å dele, sier Karlsen.

SA har tatt kontakt med manager Christoffer Gunnestad for en kommentar til saken, men vi blir henvist til NRKs pressemelding.

Full forståelse

Ulrikke støtter avgjørelsen.

– Vi har gledet oss helt ekstremt mye til å kunne representere Norge i Rotterdam, men akkurat nå handler det om viktigere ting enn en musikkonkurranse, det står om liv og helse. Jeg har full forståelse for at arrangørene har kommet til denne avgjørelsen, slik at fokuset nå er på å stoppe koronaviruset verden rundt. Jeg er naturligvis også lei meg, men nå må jeg sette meg ned sammen med NRK og finne ut mer om hva dette betyr, sier Ulrikke Brandstorp.

EBU skriver videre at de er knust over at finalen likevel ikke kan gå som planlagt, og at de har undersøkt mange alternativ de siste ukene for å hindre en avlysning.

– På grunn av usikkerheten som følge av spredningen av covid-19 rundt om i Europa, og restriksjonene fra myndigheter i deltakerlandene og nederlandske myndigheter, har vi tatt den vanskelige avgjørelsen om at det er umulig å avholde arrangementet som planlagt, heter det i en uttalelse fra Den europeiske kringkastingsunion (EBU).

Finalen skulle etter planen holdes i midten av mai. EBU er nå i samtaler med arrangørene i Rotterdam om å holde finalen i 2021 her i stedet.

Ifølge Eurovison vrakes alle sangene. Artistene blir invitert tilbake neste år, men må delta med nytt materiale, skriver Dagbladet.