Gå til sidens hovedinnhold

Etter Ari Behns død: Et familiemedlem har gått bort?

Artikkelen er over 1 år gammel

Arnfinn Eide reagerer på den kollektive sorgen etter Ari Behns bortgang. – Hvis det er synd på noen, er det barna, barnas mor og Ari Bs mor. La det også være slik, skriver han.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja, vi skal tenke på tapet og sorgen som Ari Bs nærmeste opplever nå. Men jeg, jeg har aldri hilst på Ari B. Jeg kjente han ikke. Jeg gråter ikke, og sørger heller ikke.

Kongehuset er i dag mer til nasjonal pynt enn av betydning. Det dør et par-tre hundrede mennesker hver dag, hver og én like viktige som Ari B. Han skrev en god kortroman. Det skal han ha. Bildene hans er i beste fall banale og amatørmessige.

Det er uansett litt ekstra sørgelig når noen dør for egen hånd. Men i mange år var folk flest enige om at Ari B. var en selvhøytidelig og pompøs mann. Nå skal alle plutselig sørge, tenne lys, lage hjerte-tekster på A4-ark, legge ned blomster, skrive i kondolanseprotokoller og takke for alt han betydde for hver enkelt. «Hvor var du da Brå brakk staven?».

Hvis det er synd på noen, er det barna, barnas mor og Ari Bs mor. La det også være slik. Ikke gi deg selv en større rolle ved å påberope deg å «ha et forhold til Ari B.»

Og, folk må slutte å si at noen har gått bort. Det heter å dø.

Les også

Les Alexander Hermansen hyllest til Ari Behn - artisten nær venn med forfatterens far

Les også

Støtteerklæringer til Ari Behn ga Cathrine (49) ideen om et litt annerledes nyttårsforsett: – Det handler om å by litt på seg selv

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.