Det er nesten så man hører stenalderen i bakgrunnen når man leser innlegget til Øivind N. Tolfsen i Fredriksstad Blad. Det blir bare rett og slett komisk når Tolfsen skriver «mektig lei av at dere turer frem som elefanter i glasshus for å presse deres livsførsel ned i halsen på folk med Pride-parader». Jeg vil minne om at Pride paraden er også særdeles politisk og for oss i AUF er det viktig at alle har retten til å elske den de vil og du vil alltid finne oss i Pride paraden.

I Pride går det striskjorte-homofile, lesbiske småbarnsmødre, stolte foreldre og venner, politikere og mange andre. Det er da ikke sånn at Tolfsen nødvendigvis går rundt og skriver innlegg om heterofile ungdommer som deltar på Paradise hotel og ex on the beach som er nakne og som har gruppesex på tv representerer alle heterofile i verden. De representerer seg selv og den de er. Verken mer eller mindre.

Og hvilket samfunn skal vi da leve i hvis vi ikke kan respektere at folk kan elske hvem de vil uansett kjønn. Når Tolfsen sier at man ikke skal lytte til følelser, men vitenskapen, så blir det patetisk å skrive i neste avsnitt at homofili kan komme av mangel på en sterk farsfigur eller psykiske forstyrrelser.

I 2019 hadde jeg håpet vi var kommet lenger enn det Tolfsen så skriver «under ingen omstendighet kan to kvinner eller to menn kunnet få barn, hvis så, så må du tro på mirakler.» Familieverdier må også inkludere våre verdifulle familier. Fordi det handler om at alle er like mye verdt. Homofile, lesbiske, bifile og transpersoner har krav på likebehandling i samfunnet, på skolen, i kirken og i moskeen, på fotballbanen, på fødestua og i mormors åttiårslag, som alle andre.

Jeg vil anbefale innsenderen å ta en ny titt på Barnekonvensjonene, den sier at et barn har krav på omsorgspersoner. Den er kjønnsnøytral og nevner ikke at det må være mann og kvinne. Hva mener Tolfsen om en mann og en kvinne som kan få barn hver for seg, men som sammen ikke er i stand til det av ulike årsaker? Så lenge et barn blir oppdratt under bra omstendigheter med alt de trenger og masse kjærlighet burde jo det ikke bety noe hvem som er foresatt?

Det man kan si er positivt med Tolfsens innlegg er at det viser tydelig hvorfor vi må fortsette å kjempe videre mot autoritære og konservative ledere som ikke anerkjenner menneskets rett til å elske hvem de vil. Kampen for et fritt samfunn fortsetter uansett om Tolfsen støtter den eller ikke.