Det ligger i den norske folkesjela at det skal være likhet for loven, men når det gjelder Erna Solbergs overtramp roper folk og lærde; korsfest – korsfest. Erna Solberg har lagt seg flat når det gjelder misèren, og sagt klart fra at hun aksepterer en bot lik andre i samme situasjon, altså likhet for loven. Det virker på meg som statsministerens innrømmelse, til irritasjon for en del nyhetsreportere, har tatt luven av nyhetsbomben som ifølge blant andre Aslak Eriksrud i TV 2, mente var en slik sensasjon at den ville gå world wide? Tror han virkelig vi er så important i Norge at man ikke internasjonalt har et mer interessant nyhetsbilde.

At Solberg har lagt ballen død, og ikke gjort som blant andre Jonas Gard Støre i svartjobbingsaken på hytta i sin tid, nemlig rote seg bort i unnskyldninger og bortforklaringer, er tydelig til irritasjon for mange. Ap-nestlederen Bjørnar Skjærens nachspiel omtrent samtidig med Solbergs miss, har fått mikroskopisk dekning i forhold til statsministerens.

Det er også min oppfatning at man bør bruke politiressurser til etterforskning bedre enn her hvor man har fått fakta på bordet, og hvor statsministeren sier at hvis hennes overtramp kvalifiserer til bot, så vil den bli betalt på lik linje med andre i samme situasjon – som for øvrig ikke blir utsatt for heksejakt i tillegg. Det kan oppfattes som det motsatte av likhet for loven.

Les også

Skal vi ikke være litt rause med Erna nå?

Les også

Stopp heksejakten mot Erna Solberg!