Gå til sidens hovedinnhold

Erik Leister (75) vil ikke sinke turkameratene – nå har han fått en idé

Artikkelen er over 1 år gammel

Lengter du ut i skogen, men er under opptrening og føler du sinker andre turkamerater? Er du lite lysten på å gå alene? Fra mai kan du være med å gå hver mandag i en turgruppe tilpasset nettopp deg. I samarbeid med Den Norske Turistforeningen.

Innsendt

Erik Leister er en sprek 75-åring som har vært turleder for Den Norske Turistforeningen i mange år. Samtidig er han en del av dugnadsgjengen til Fredrikstad Skiklubb. I 2017 fikk han knuseskader i kneet, og har gått gjennom en lengre rehabiliteringsperiode.

Turleder er selv under opptrening

Leister har alltid vært aktiv, og var straks etter skade og operasjon ute og gikk igjen. Det var da han fikk ideen til denne turgruppen.

– Jeg gikk jo ikke lenger i samme tempo som andre turvenner, følte at jeg ikke kunne holde følge, og i hvert fall ikke lenge av gangen. Da ble det ofte til at jeg gikk alene.

Mange vegrer seg for å gå alene, og ender heller med å bli hjemme. Og det er ikke bra for verken hode eller kropp.

– Jeg er selv under opptrening, og vet hvordan det er å bli fort sliten, måtte ta pauser og vil legge opp turen etter dette. Vi går ikke fortere enn baktroppen, her handler det like mye om det sosiale som å komme seg opp av sofaen.

Ikke fort eller langt

Turene vil være i Den Norske Turistforeningens ånd og vilkår, det vil si et lavterskeltilbud der alle har ansvar for seg selv.

– Du er velkommen uansett alder, men vi skal ikke gå fort og vi skal ikke gå langt. Det passer bra for dem som er under opptrening etter operasjoner, ulykker, slag eller lignende. Det vil bli litt ulendt her og der, og vi skal gå på bena, men har du krykker, staver eller stokk går det bra.

Hver mandag

Første turen går mandag 6. mai kl. 11.30. Da møter alle som ønsker å være med opp på parkeringsplassen du finner på oversiden av Stjernehallen. Her går alle samlet den korte turen til FIF-huset (toppen fem minutter), der det blir en kort orientering om turopplegget.

– Det er bare å møte opp, du trenger ikke å melde deg på noe sted. På FIF-huset har jeg fått med meg Pål Gunnar fra Kromi Helse som både skal prate litt og gå sammen med oss. Han svarer også gjerne på helserelaterte spørsmål. Hvor langt og hvor vi går bestemmer vi fra tur til tur, men denne første turen går ut mot dammene der vi også skal kose oss med egen medbrakt niste ved bålplassen.

Etter 6. mai vil det bli turer hver mandag. Hvor neste tur går bestemmes i spisepausene turen før. I utgangspunktet blir det ikke værforbehold, men alt dette blir avtalt på turene fortløpende. Ta med egen nistepakke, gode sko og praktiske klær.

Turene er etter idé av Erik Leister, og arrangeres i samarbeid med Den Norske Turistforening og Kromi Helse.

Kommentarer til denne saken