Bestill Fredriksstad Blad+ i 8 uker f or kun 99,- og få tilgang til alt digitalt innhold

Men det er nok allikevel i Sarpsborg at sennepen er mest kjent. Snart 25 år er gått siden Rudolf Ferdinand Grønberg forsynte sultne sarpinger med wienerpølser og hjemmelaget sennep fra egen bu i gågata, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

I 2012 sørget Rudolf Grønbergs barnebarn for et knallsterkt comeback for den sagnomsuste sennepen. Siden har søsknene Line- og Rolf-Erik Grønberg sørget for å gjøre den tilgjengelig for flere enn sarpinger. Sennepen produseres hos Salatmestern i på Ørebekk, og distribueres over store deler av kongeriket via distribusjonsavtaler med Spesialgrossisten og Rema 1000 gjennom Ferskvaregrossisten.

Matmesse

Nylig ble sennepen presentert på den store matmessa "Grüne Woche" i Berlin.

- Der fikk vi mange gode tilbakemeldinger. I tillegg ble vi gjort oppmerksomme på at det hvert år arrangeres et verdensmesterskap for sennep i byen Middleton i Wisconsin i USA, forklarer Rof-Erik Grønberg.

På plass i USA

Under senneps-VM blir det konkurrert i 16 ulike kategorier eller klasser. 12 flasker med råsterk vare fra Grønberg er allerede på plass i VM-byen. Og Rudolf Grønbergs spesialkomponerte pølsetilbehør er plassert i kategori 1. Hvilket vil si kategorien for sterk sennep med søtlig smak.

- Vi har dessverre ikke anledning til å dra bort selv. Men en slektning i USA vil være til stede. Så er det bare å håpe på medalje, sier en optimistisk Rolf-Erik Grønberg.

For det deles ut både gull, sølv og bronse i hver sennepskategori i det prestisjetunge mesterskapet, som avholdes i lokalene til det nasjonale amerikanske sennepsmuseet.

Mesterskapet starter førstkommende søndag og avsluttes med del to søndag 13. mars.