Gå til sidens hovedinnhold

Er Frp-leder Sundholm troverdig, eller er dette valgflesk som sist?

Artikkelen er over 2 år gammel

Ole Lindekleiv beskylder Hvaler Frp for ikke å gi Ap ære for sine forslag og Frp-leder Ingar Sundholm for løftebrudd i skolesaken.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg synes det er på sin plass å svare Frp sine ledere som ikke anerkjenner Hvaler Arbeiderparti sin innsats i kommunen. Både gjennom leserinnlegget til Wiggo Sørlien 24. juli, hvor han ikke anerkjenner alle de gode innspillene som har kommet fra Arbeiderpartiet, og som han tidligere har gitt Arbeiderpartiet honnør for! Mens han samtidig gir inntrykk av at Frp skal ha æren for flere innspill som kommer fra Arbeiderpartiet og andre. Ett konkret eksempel er strømkabel fra Fredrikstad/Kråkerøy, med gang og sykkelsti over.

Videre leser vi innlegg fra leder i Hvaler Frp, Ingar Sundholm, den 6. august, om at Arbeiderparti politikk er kun å bevare som det alltid har vært. Hadde han fulgt mer med i timen, og kanskje fortsatt bodd i Hvaler kommune, så hadde han fått med seg at det faktisk er Arbeiderpartiet som fremmet følgende:

1. Bygge bystranda på Skjærhalden - gjør Hvalers sentrum svært mer attraktivt (er gjennomført), dette stemte Frp og Høyre imot den gangen det ble vedtatt.

2. Lage gang og sykkelsti over strømkabelen fra Fredrikstad/Kråkerøy til Hvaler - gjør hele Hvaler svært mer attraktivt, og spesielt fra Kråkerøy og ut til Vesterøy på sykkel. Ja, kanskje Nord-Europas fineste sykkelsti. (Er vedtatt, og i gang.)

3. Forslag om utvidelse av større arealer til fiskerinæringen i Utgårdskilen – støtte den kanskje viktigste og største lokale næringen (er under behandling i Hvaler kommune).

Synes ellers det er underlig at Hvaler Frp skal ledes av noen som verken bor eller har stemmerett i Hvaler kommune. Mulig også han ikke har lest innlegget til Mona Vauger, om hva Arbeiderpartiet har bidratt med i den siste perioden?

Hvilke forslag har Hvaler Frp fremmet fra talerstolen i denne perioden? Hvor mange interpellasjoner?

Siste leserinnlegg vi husker godt fra Ingar Sundholm, er fra sist valg i 2015. Da skrev han innlegg om at Frp var «garantist for å bevare barneskolene», samtidig som han også den gang prøvde å så «usikkerhet» om troverdigheten til Arbeiderpartiet.

Vel, er han troverdig, eller er dette valgflesk som sist? Mener han kanskje at avgifter og skatter blir mindre, av slike saker som budsjettsprekk på over 32 millioner i skolesaken, før man har startet bygging?

Hvaler Arbeiderparti beviser at de er til å stole på, og jobber aktivt for å bedre hele Hvaler. Så hvis ikke disse punktene nevnt over, og fra innlegget til Mona Vauger viser til endring og utvikling, nei da forstår ikke vi hva Frp legger i utvikling og endring. Kanskje han mener at å bygge sykkelsti, og ny bystrand er det samme som å bevare alt som det alltid har vært?

På den annen side mener vi at det også er viktig å bevare det som er unikt og attraktivt med Hvaler, som vår fantastiske natur og kulturlandskap. Det er mange turister som går på våre små stier, og deltar på øyhopping, nettopp for å oppleve det «gamle» og unike landskapet med sine små grusveier, gamle grender, steinstolper, frukthager og småbruk.

Kommentarer til denne saken