Ny helg, og nok en feiring. Denne helga feirer min kone og jeg 11 års bryllupsdag, og da slår vi på stortromma. Det blir britiske bobler og lokale østers fra Storm Østers, fanget på Hvaler. Dette er rett og slett oppskriften på en perfekt feiring.

Nyetimber er en av Englands mest anerkjente produsenter av musserende, og endelig fikk jeg smake på den. Den har stått høyt oppe på min liste over viner jeg ønsker å smake, og endelig var tiden moden for et glass. Dette er en vin som i blindtester vinner over sjampanjer. Så er du, som meg, en som elsker sjampanjer, bør du virkelig teste ut denne.

Nyetimber har vunnet mange internasjonale priser og er driverne bak det ekstraordinerte gode ryktet engelsk musserende vin har fått. Musserende vin fra balløya har fått mye oppmerksomhet siden 2009 da Nyetimber Classic Cuvee 2003 ble kåret til verdens beste musserende vin av Italian Bollicine del Monde. I dag er de størst innen musserende vin i England og faktisk de første fra De britiske øyer som produserte musserende vin av Champagnedruer.

I dag er det nederlenderen Eric Hereema som driver, og eier vinhuset. Han har utvidet vinmarkene fra beskjedne 14 hektar til imponerende 170 hektar, og kvaliteten blir bare bedre og bedre. I 2007 ble den canadiske vinmakeren Cherie Spriggs og hennes mann Brad Greatrix ansatt. Spriggs arbeid og forståelse for det værbitte, fuktige og kalde klimaet vi finner på De britiske øyer, har mye av æren for at Nyetimber er en av få som lager musserende vin av meget høy kvalitet i England. Grunnet ekstrem årgangsvariasjon er det ikke bare å kopiere metodene som brukes i Champagne. Spriggs fokuserer på å se alle årganger som en individuell unik årgang og har gått bort fra tidligere praksis hvor man unngikk malolaktisk fermentering for enhver pris.

Produktinformasjon:

Navn: Nyetimber Classic Cuvee

Metode: Tradisjonell vinifikasjon i temperaturkontrollerte ståltanker. Annengangsgjæring på flaske.

Varenummer: 7345101

Alkoholprosent: 13

Syre pr liter: 7,7

Sukker pr liter: 7,5

Pris: 409,90

Dagens vin er laget på 50 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir og 20 % Pinot Meunier. Dagens musserende har en deilig middels-dyp gulgrønn farge. På nese er det modne epler og sitrus som dominerer. Etter hvert florale undertoner samt urter. Litt gjærbakst og nøtter. I munnen er den utviklet og med deilige toner av grønne epler, lett bitterhet og god tørrhet. Oppleves passet tørr, med deilige epleslang-preg sammen med sitrus og florale undertoner. Pene mineralske undertoner og god lengde.

Perfekte bobler.