– Dette er nok et hus for de som vil ha en unik perle i det som er rene sørlandsidyllen her – og det kan jo være hvem som helst. Haugetangen er jo en sørlandsidyllperle, sier eiendomsmegler Karl David Torp Iversby i eiendomsmeglerkjeden Nordvik.

Han har ansvaret for salget av et lite, hvitt hus fra 1900 i Haugetangveien rett ved elven.

Trolig den billigste eneboligen

Huset ligger rett ved båthavna til Gressvik båtforening og er – så langt Fredriksstad Blad kan de – den aller billigste eneboligen som ligger ute på finn.no i Fredrikstad akkurat nå.

– Ja, prisen er jo sammenlignet med hva du får andre steder. Det er også et hus man kan vurdere å gjøre noe med, men det er ikke nødvendig å gjøre noe, sier Iversby.

I annonsen heter det at boligen «trenger kjærlighet i form av oppussing og rehabilitering, men kan fort bli en liten skjærgårdsperle som man kan forme til sitt eget».

I rapporten over huset står det også listet opp hva takstmannen foreslår bør gjøres, men megler Iversby understreker at det går fint å bare flytte rett inn med en gang.

– Fin utsikt

– Det begynner selvfølgelig å bli gammelt, men det er fullt beboelig og det har bodd folk der helt til nå sier han.

Det lille huset har en hovedetasje på 54 kvadratmeter. I tillegg er det en 2. etasje med begrenset takhøyde.

– Utsikten er jo veldig viktig her. Her er det fin utsikt utover elva og over mot Kråkerøy, sier megleren.

Annonsen for det hvite huset i Haugetangveien ble lagt ut på dagtid på tirsdag. På ettermiddagen var det allerede fem som hadde meldt seg på visning, opplyser Iversby.

PS: Om boligen i Haugetangveien er den rimeligste eneboligen i markedet akkurat nå, er det også noen få leiligheter i Fredrikstad-markedet som kan matsje prisen.