Årsaken til kommunens ønske om å utsette prosjektet, er at det kun kom inn et tilbud i løpet av anbudsrunden. I tillegg mener kommunen at prisen er for stiv:

«Utlysning av konkurranse for etablering av kunstgressbane på Gressvik resulterte i kun én tilbyder. Kommunedirektøren anser tilbudet som høyt, og har vurdert det som hensiktsmessig å avlyse konkurransen og gjennomføre en ny.»

Utsatt, utsatt, utsatt

– Det er synd at det ikke kom inn flere tilbud, men prisen er tross alt innenfor rammen som er vedtatt.

Det sier Arne Morten «Arnie» Johannessen i Gresvik IF.

Han mener klubben har ventet lenge nok, og at kommunen derfor bør få fortgang i sakene.

Det er gressbanen som nå venter på å bli lagt om til kunstgress.

– Vi skulle få den nye banen i 2019, så ble det utsatt til 2020, deretter til 2021, sukker Johannessen, og fortsetter:

– I år fikk vi først høre at arbeidene skulle starte i mars. Deretter ble oppstarten utsatt til mai, før vi nylig fikk beskjed om at byggingen ikke vil komme i gang før i august.

Om rådmannens forslag bankes gjennom på torsdagens møte i formannskapet, frykter han at banen ikke kommer før til neste år

– Vi er allerede i slutten av juni. Det sier seg selv at man ikke rekker å starte i august dersom man skal kjøre en ny anbudsrunde i mellomtiden.

Lite troverdig

Klubblederen forteller at hver utsettelse har ført til at klubben har måttet kaste seg rundt for å tilpasse både treningstider og kamper.

– Vi har over 1.000 medlemmer, hvor de fleste er barn- og ungdom. Kapasiteten er helt sprengt, slik at dersom banen utsettes nok en gang vil det være krise for klubben.

Johannessen understreker at han har forståelse for at kommuneøkonomien er trang, men betegner allikevel kommunens håndtering av saken som lite troverdig.

Holdt for narr

– Nå har vi har blitt holdt for narr i over tre år. Jeg håper kommunen og politikerne tar til fornuft og slår til på tilbudet fra Park og Anlegg, sier fotballederen.

Park og Anlegg er entreprenøren som i sommer skal legge ny kunstgressbane på Begby. Dessverre for Gresvik fikk selskapet altså bare tilslaget på én av sommerens to planlagte baner.

Les også

Avgjørelsen som i fire år har frustrert fotballmiljøet