En barne- og ungdomsklubb trengs i alle kommuner. Ved å få våre barn og unge til å føle seg hjemme blant andre, så vil de bli vant til aktiviteter og hobbyer i en aktivitetsklubb. Som gir dem en vane med å være der sammen med andre i samme alder og likesinnede.

Det å føle seg hjemme og det å være sikker og ha det komfortabelt med seg selv, vil trenes opp hvor mer man er sammen, og hvor mer man får prøvd ut sine ferdigheter i samvær med andre. Noen trenger å bryne seg i kamp med andre i sine ferdigheter, og andre trenger å finne ut hva de liker. Andre liker rett og slett og være sammen med andre og ha det bra med dem.

En aktivitetsklubb kan tilby medlemmene all mulig slags hobby, ferdighetsutprøvelser, aktiviteter, kosestunder og samværsmuligheter, samt spill. Reiser kan arrangeres på sommer og vinter.

Alle tettsteder bør ha sine klubber.

I dag gir noen av kommunedelene tilbud til denne aldersgruppen, og andre ikke. Tettsteder i utkantstrøk kan ha større befolkning og likevel ikke ha fått innvilget et samfunnshus til dette bruket som et aktivitetshus.

Hva er bedre enn å lære seg å være sammen i ung alder, ikke minst for mental helse? Senere vil det sitte i hukommelsen og man tar det med seg i livet sitt.

Hva er bedre enn å bli kjent med seg selv i ung alder og ta det med videre i livet? Blir man lei seg så vet man at noe blir man glad av, fordi det har man prøvd ut før i alle aktiviteter man går igjennom på dette aktivitetshuset.

Sørg for flere samværssteder som aktivitetsklubber. La barn og unge vokse opp med en fin og hyggelig fritid sammen med å prøve ut sine følelser gjennom spill, hobby, kos med dans, sang og musikk, teater, fritidssysler, ferier og forskjellig håndverk – for å nevne noe.

Alle finner noe de liker!