Emil satte ny pers med fire sekunder

STERK INNSATS: Emil Sander Danielsen leverte en sterk innsats under Lambertseter Open.

STERK INNSATS: Emil Sander Danielsen leverte en sterk innsats under Lambertseter Open.

Artikkelen er over 2 år gammel

Emil Sander Danielsen senket sin personlige rekord på 200 meter butterfly med fire sekunder under Lambertseter Open i helgen. Unggutten er dermed kvalifisert for senior-NM.

DEL

Danielsen ble klokket inn på tiden 2,15,27, noe som holdt til annenplass i klassen 13–15 år. Tiden var likevel så sterk at han nå kan forberede seg på deltagelse i senior-NM som blir arrangert i Kristiansand i mars neste år.

– Det er alltid positivt når våre utøvere klarer kravene så tidlig som mulig, sier trener Linda Hammer. Foruten Danielsen er Mattis Grindalen Svendsen, Ludvik Svarstad, Piotr Ludviczak, Andreas Karlsen Johnsen, Mia Gulbrandsen, Mathilde Sofie Hammer, Madelen Olsen og Sandra Knudsen klare.

Under minuttet

Danielsen nådde også en annen milepæl, da han på 100 meter butterfly for første gang svømte under minuttet. Han noterte seg for 59.97 under Lambertseter Open. Ludvik Svarstad viste også at han er i rute. I 16 til 18-årsklassen vant han 50 meter bryst med tiden 30.48, mens det ble annenplass på den doble distansen med 1.05.89. Også på 200 meter bryst ble det annenplass med tiden 2.26.31.

Er i rute

Mattis Grindalen Svendsen tok annenplass på 100 meter fri med tiden 53.24, mens det ble tredjeplass på 200 meter fri med tiden 1.54.76. Mathilde Sofie Hammer vant 200 meter bryst med tiden 2.43.67.

– Jeg synes våre utøvere leverer jevnt bra over hele linjen. Vi er tidlig i sesongen og de er på ingen måte toppet. Men jeg føler vi er i rute, sier Linda Hammer. Om en og en halv uke er Kongstenvømmerne representert med ti utøvere under Nordsjøstevnet.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags