Veteraner hyller Elvis på Fjeldberg

ELVIS-KONSERT: Tom-Arild Andersson (piano), Øivind Johannessen (vokal), Ole Johnny Marthinsen (trommer), Svein Finjarn (gitar) og Terje Antonsen (sax og gitar) skal hylle Elvis i Fjeldberg Båthavn lørdag.

ELVIS-KONSERT: Tom-Arild Andersson (piano), Øivind Johannessen (vokal), Ole Johnny Marthinsen (trommer), Svein Finjarn (gitar) og Terje Antonsen (sax og gitar) skal hylle Elvis i Fjeldberg Båthavn lørdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nei, vi snakker ikke om et nytt tiltak innen eldreomsorgen. Men fem rockeveteraner som lørdag skal lage tidenes Elvis-konsert i Fjeldberg Båthavn 40 år etter stjernens død.

DEL

To av musikerne som står bak konserten debuterte endog på 1950-tallet, ikke lenge etter at Elvis Presley slo igjennom med Heartbreak Hotel i 1956.

Gitaristen Svein Finjarn debuterte i 1957 – året etter Elvis sitt gjennombrudd. Saksofonist og gitarist Terje Antonsen begynte å spille offentlig i 1959.

Svein Finjarn (70), Terje Antonsen (69), Øivind «King Kong» Johannessen (66), Ole Johnny Marthinsen (72) og Tom Arild Andersson (57) har stått på en scene før.

Og lørdag skal de gjøre det igjen. På utendørsscenen ved Fjeldberg Båthavns klubbhus vil de spille 15–20 låter fra Elvis store repertoar.

Elvis betød alt for King Kong

– Men selv om vi var nesten like gamle som Elvis (rockekongen ville ha vært 82 i år), så var vi ikke spesielt hektet på musikken hans i ungdomsårene, sier gutta. Men en av dem er ikke enig i det. Fredrikstads egen Øivind «King Kong» Johannessen sier at Elvis betød alt for ham.

– Fra det øyeblikk jeg hørte Elvis synge ble jeg hektet. Jeg ville bli som ham og meldte med tidlig på 1960-tallet inn i Glemmen kirkes kor, under ledelse av Egil Hovland. Der hadde jeg et mål for øye, nemlig å lære meg å synge som Elvis!

Øivind har hatt Elvis på programmet i snart 50 år.

Opptrådte med Elvis-materiale i Oslo

– Jeg reiste inn til Oslo og opptrådte på rockeklubben «Flamin`Star» sammen med Per «Elvis» Granberg, Hamar Elvis, Trond Granlund og Jan «Burning Love» Lauritsen fra Oslo. Klubben lå i Torvgata, der kinoen Eldorado lå i mange år. Det var faktisk på den klubben jeg fikk «King Kong» navnet, minnes Øivind. Det var egentlig klengenavnet på den kjente Skeid-keeperen på den tiden som også het Øivind Johannessen. Han ble senere landslagssjef og ble kalt «King Kong». Så fant gutta på rockeklubben ut at det kunne jeg også hete, smiler Øivind som ble mer kjent som «Raymon» senere i livet.

Svein Finjarn var mer opptatt av Shadows-musikk. Oslo-gutten er kjent som en av Norges fremste gitarister og sologitarist i Beatnicks gjennom mange år.

Trommeslager Ole Johnny Martinsen er ikke kjent av mange i Fredrikstad, selv om han er ekte Onsøy-gutt og var sentral i rockens oppblomstring i distriktet på 1960-tallet.

Var med i Fredrikstad-rocken på 60-tallet

– Jeg var med i forløperen til Aunt Mary- bandet Dedications – sammen med Svein Gundersen og Bjørn «Krisa» Kristiansen. Dessuten var jeg med i Jan Groths Voodoos. Men årsaken til at jeg ikke er så kjent i byen er at jeg flyttet til Koppang for mange år siden. Men nå planlegger jeg og kona å flytte tilbake til Lervik igjen, sier Marthinsen.

Terje Antonsen fra Sarpsborg er også en levende legende i Østfolds rock og popmiljø.

Var med og startet The Dynamites i Sarpsborg i 1958. Gutta spilte på Forum før de var gamle nok til å komme inn. Hit Cavern, Folkets Hus og Popkjeller`n i Halden var andre steder gruppa spilte i meget ung alder. The Dynamites ble østfoldmestere i rock og ga ut sin første plate i 1965.

I senere år er Terje Antonsen blitt kjent gjennom Peacemakers og Klas Max.

Noen ukjente Elvis-låter

Yngstemann i det nyetablerte Elvis-bandet er Tom- Arild Andersson fra Fredrikstad. Pianisten og keyboardisten spiller fast med Svein Finjarn i Beatnicks.

– Under konserten lørdag vil vi by på et par, ikke så fullt kjente, Elvis-låter, røper Øivind «King Kong». Den ene er «I gotta know». B-siden på den skiva het «Are You lonesome tonight». Men siden at B-siden slo best an, ble ikke «I gotta know» så kjent.

Den andre litt sjeldne Elvis-sangen er «I need Your love tonight». En fin Elvis-sang som ikke alle kjenner til. Den har jeg et spesielt forhold til, forteller Øivind, fordi det var den første Elvis-låten jeg opptrådte med offentlig.

Han sier at publikum og kvelden for øvrig avgjør hvordan konserten lørdag legges opp.

– Første sett blir blandet. Det blir mitt JukeBox-konsept med både Roy Orbison, Cliff Richards og Fats Domino på spillelisten. Mens andre sett blir i sin helhet viet Elvis. Og dersom publikum vil rocke og danse så legger vi opp til det. Men dersom de vil sitte og lytte, så er det også greit. Vi har lært oss å lese publikum etter så mange år på veien, sier King Kong.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken