Elsparkesyklene gjør ungdom enda latere

Elsparkesykkel Fredrikstad sentrum

Elsparkesykkel Fredrikstad sentrum Foto:

Av

– På grunn av makeligheten utvikles det en latskapskultur som reduserer vår nødvendige bevegelse, for vi orker snart ikke å gå – ikke engang i byen.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Digitalredaktør Espen Normann i FB kaster frem de negative sidene med elsparkesyklene og de ulempene de kan medføre som følge av likegladhet ved å slenge fra seg sykler og skape trafikkfeller og hindringer i forhold til fremkommelighet og ulykker. Han er redd han vil bli karakterisert som en «skikkelig sur gammel gubbe».

Absolutt ikke, fordi det må være relevant å påpeke de konsekvensene det kan medføre. Og det er berettiget kritikk. For det første er det en «farkost» som skaper nok et unødvendig avhengighetsbehov, som blant annet gjør folk, vesentlig yngre, enda latere og medfører enda mindre bevegelse, noe som understrekes sterkt av leger, fysioterapeuter og relevant helsepersonell.

På grunn av makeligheten utvikles det en latskapskultur som reduserer vår nødvendige bevegelse, for vi orker snart ikke å gå – ikke engang i byen.

Og i Dagsrevyen mandag hører vi at det utvikles mer fedme og overvekt i Norge og vi ligger etter i europeisk sammenheng når det gjelder å bekjempe fedme blant ungdom. Vi har blitt så bortskjemte i Norge at vi blir sløvere med hensyn til kosthold og bevegelse. I mine øyne er elsparkesykler et unødvendig fremkomstmiddel.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags