– Det begynte med kontakt i våres og før jeg visste ordet av det ble jeg nominert til månedens artist i juli og så årets artist i desember. Ikke bare ble jeg nominert, jeg vant også. Det er jo helt sykt egentlig!

Jenta fra Øssia ble plukket opp av en canadisk radiostasjon. som lot seg fascinere av den unge, norske popartistens talent. Nå er hun deres ambassadør i 2022.

Hva det innebærer å være ambassadør for en kanal i Canada, er ikke Ella Lockert helt sikker på. Men hun har gjort flere intervjuer og det snakkes om en lokal tv-stasjon.

- Jeg er bare glad for alle som er interessert i å høre på det jeg driver med, uttaler Ella.

Hun har for tiden «rømt» byen for å gå på musikklinja på Foss videregående skole i Oslo.

Ella Lockert sin musikalske reise begynte tidlig. Hun har gått fra operaens barnekor i Oslo, Putti Plutti Pott (5 år og 10år), Mgpjr i 2017, duoen Ella & Magnus med 12 singler, opptreden på «Allsang på grensen» og norgesturné frem til den store solodebuten i fjor.

Å debutere som soloartist i 2021 var kanskje ikke noe sjakktrekk med tanke på koronasituasjonen, men når man er 16 år kan man bare ikke vente. Det kan visstnok innebære en risiko for å sprekke. Men det gikk altså over all forventning og Ella Lockert og EP’en «Confusing» fikk en meget god mottakelse: «Supremely catchy pop that brings to mind Sweden's NEIKED and her fellow Norwegian artist Julie Bergan» skrev Scandipop UK. To av tre singler ble også listet på NRK Mp3.

Nå er den ferske 17-åringen klar med ny singel. Låta heter «EXCUSES» og slippes 4. februar. Slippfesten blir i Oslo en uke senere. Da kommer også Norske Talenter-favorittene Adam Gryting og Kyle Alessandro. En av dem slipper hun snart en duett med.