Det har lenge vært kjent at FFK ønsker å forsterke stallen med en back til, før overgangsvinduet for denne sesongen stenger 31. august. Tidligere denne uken uttalte FFKs sportslige leder Per-Mathias Høgmo at han håpet at en ny spiller skulle være på plass i løpet av denne uken.

FFK har jobbet med flere kandidater, og var etter det Fredriksstad Blad kjenner til svært nær å lande en overgang i disse dager. En back med kontrakt med en eliteserieklubb var høyaktuell, og FFK var enige om premissene for overgangen både med spillerens klubb og spilleren selv. Men på overtid skal spilleren selv ha ombestemt seg, og ønsket likevel ikke å gå til FFK. Dermed gikk overgangen i vasken.

FFK har imidlertid jobbet med flere kandidater de mener skal forsterke laget, og en ny spiller kan bli klar i løpet av kort tid. Om det skjer før Bryne-kampen som spilles søndag, er imidlertid usikkert.

Det har en stund også vært spekulert i Thomas Drages fremtid i FFK, all den tid det ble kommunisert at han skulle være i FFK frem til sommeren da han ble klar for FFK. Men Drage har kontrakt ut sesongen, og han blir i FFK.