Elite Dance opplevde en jubelhelg uten sidestykke, da NM i Freestyle, Slow og Grand Prix-kategoriene ble avviklet i Fjellhammarhallen.

– Jeg har nesten ikke ord. Det var strålende innsats av alle våre 23 dansere i alderen seks til 26 år. Dette var helt rått, slår Yvonne Desiree Olafsen fast.

Bildeserie

Disse gjorde suksess under NM

Klubbmesterskap?

Hun forteller at det store medaljerushet førte til at enkelte i salen omtalte NM som et rent klubbmesterskap. To av utøverne kunne også smykke seg med NM-tittelen. Det var Lea Johansen (13) og Nadine Carlsen (17).

– Det er alltid knyttet stor spenning til hvem som går til topps, så dette var over all forventning. Vi hadde 40 finalister, hvor 13 gikk til topps. Til sammen noterte vi oss for hele 24 topp-tre plasseringer, fortsetter Olafsen som ikke kan få understreke viktigheten av det å lykkes samlet.

– Selv om det er individuelle utøvere, så er teamfølelsen avgjørende, sier hun.

Vinnere ble som følger:

Slowdance:

Andrea Andersen (11), Mathilde Høyum (13), Luna Kekstaite (15).

Grand Prix:

Mathea Hansen (11), Lea Johansen (13), Nadine Carlsen (17)

Freestyle:

Andrea Andersen (11), Nathalie Brudheim (12), Mathea Hansen (11), Dina Jørgensen (15), Ine Langaker Olafsen (18), Lea Johansen (13) og Nadine Carlsen (17)

P.S. Det arrangeres hvert år to ulike NM i freestyle og slowdance. Norges Danseforbund, som Elite Dance er medlem av, arrangerte NM denne helgen, mens Danseloftet, som også holder til i Fredrikstad, deltok i NM i Rolvsøyhallen i regi av Norges Danselærerforbund 21. mai.