Gir pårørende et «friminutt»

Kaffe og vafler: Nestleder Anne Kirsti Pedersen til høyre, og leder Greta Andersen dekker bordet.

Kaffe og vafler: Nestleder Anne Kirsti Pedersen til høyre, og leder Greta Andersen dekker bordet.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tilbudet er for personer med lett demens og deres pårørende som ikke allerede har en plass i det offentlige systemet, sier lederen i Demensforeningen Greta Andersen.

DEL

Demensforeningen har fått låne lokalene av kommunen i det nye Østsiden sykehjem inntil kommunen selv åpner et dagtilbud 1. november. Her er alt lagt til rette for personer med demens.

– Dette er på prøvestadiet, og vi er veldig optimistiske. Vi vil at dette skal være et levende, åpent hus fritt for vedtak og søknader, et sted hvor pårørende kan ta med den syke hver tirsdag og torsdag, sier nestleder Anne Kirsti Pedersen.

– Her kan de pårørende treffe likesinnede, eller gå ut å gjøre ærend. Mange pårørende er låst hjemme og kommer sjelden ut. Derfor vil vi også ha et tilbud annenhver onsdag kveld hvor de pårørende kan få seg et «friminutt», treffe venner, gå på kino eller syklubb.

– Vi tar vare på det syke familiemedlemmet så lenge, sier Demensforeningens leder stolt.

Det luktet godt av nystekte vafler og kaffe i de flotte lokalene under åpningen, og det vil etter hvert bli aktiviteter som sang og musikk, gå turer eller hygge seg i hagen som den syke og de pårørende kan være med på.

– Vi ser for oss å videreføre dette tilbudet i egne lokaler når låneavtalen med kommunen utløper, og er på utkikk etter egne lokaler. Vi er litt på frierferd, men da ønsker vi også å kunne utvide tilbudet til en helg av og til. Men vi er avhengig av flere frivillige hjelpere, sier Greta Andersen.

Artikkeltags