Tesla lanserer verdensnyhet - Supercharger V3

SUPERCHARGER V3: Tesla har annonsert den neste generasjonen hurtigladere. Supercharger V3 har en effekt på 250 kW, og kan under ideelle forhold levere 120 km ekstra rekkevidde på fem minutter. Bildet viser V2-laderne ved Rygge.

SUPERCHARGER V3: Tesla har annonsert den neste generasjonen hurtigladere. Supercharger V3 har en effekt på 250 kW, og kan under ideelle forhold levere 120 km ekstra rekkevidde på fem minutter. Bildet viser V2-laderne ved Rygge. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tesla har avduket den neste generasjonen hurtigladere - Supercharger V3 - med en ladeeffekt på 250 kW.

DEL

Natt til torsdag slapp elbilprodusenten Tesla detaljene om den nye generasjonen Supercharger. De første laderne ble åpnet i USA, og Europa og Asia skal følge etter.

Supercharger V3 gjør det mulig å lade med en effekt på 250 kW. Med teknologien i den nye elbilen Model 3 betyr det at ladehastigheten kan være så høy som 1600 km/t.

Det vil si om lag 120 km ekstra rekkevidde på fem minutter.

Tesla anslår at det vil halvere tiden folk bruker på ladestasjonene.

Tesla annonserer at de i de kommende ukene også vil låse opp begrensningen i de eksisterende Supercharger V2-laderne, slik at effekten øker til 145 kW i disse.

Hva med Model S og Model X?

Supercharger V3 er i første omgang beregnet på den nye elbilen Tesla Model 3.

Det er registrert om lag 30.000 Tesla Model S og Tesla Model X i Norge. Nyheten fra Tesla påvirker også disse bilene.

«Vi vil også øke ladehastigheten til Model S og Model X via en programvareoppdatering i løpet av de kommende månedene», skriver Tesla på sin offisielle blogg.

Det er imidlertid ikke klart med hvilken effekt allerede produserte Model S og Model X kan lades. Tesla har uttalt at de kommer til å kommunisere ladehastigheten på et senere tidspunkt.

Artikkeltags