Gå til sidens hovedinnhold

Elbil med rent mel i posen?

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi må bremse kraftig opp i produksjonen og avgiftslette frem til en renere produksjon og ettervern av batteriene er i orden! mener Robin Ingvaldsen.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser i lokalavisen at elbilbatteriene, etter 100-160 kilometer skal resirkuleres, og det på Øra i Fredrikstad. Om få år får vi nok å stri med da kun ti prosent av batteriet kan resirkuleres. Produksjon av disse miljøbilene er forkastelig, både på grunn av kullkraftverkene i Kina og Japan og «gruvedriften» av kobolt, utført av barn i Afrika. Så skal vi her i Norge være rene?

Det hjelper ikke å være miljøflink om vi kaster søppelet til vår nabo!

Elbiler går kortere enn fosilbil før de må skifte «motor»! Ja elbil er sikkert bra i fremtiden, men slik det er i dag, så er de faktisk en stor kilde til at vi ikke klarer noe klimamål!

Her i Norge er så å si alle elbileiere dette på grunn av økonomi! Ingen skal dømmes for det, men naturen vår kan inne bære dette ansvaret, spesielt ikke i Oslo, der fossilt er djevelen selv!

Hva med barna i Afrika? Er ikke det så farlig, eller har ikke de nok å stri med? Finnes det ikke astmatikere og folk med pustevansker i Kina og Japan? Eller setter vi ikke disse menneskers liv like høyt?

Vi må stanse denne galskap angående elbil, og bremse kraftig opp i produksjonen og avgiftslette frem til en renere produksjon og ettervern av batteriene er i orden!

Hilsen stolt eier av «vi bygde vår velferd» fosilbil!

Kommentarer til denne saken