Gå til sidens hovedinnhold

Eivind A. Leister, Høyre: Innovasjon er mer et moteord enn en reell strategi i styringen av byen

Artikkelen er over 1 år gammel

Leister slår fast at forandring fryder, men det fordrer også evnen til endring og omstilling i byens politiske ledelse og forvaltning. – Høyre har lenge hatt nye ideer og bedre løsninger som motto, skriver han.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fredrikstad opplever for tiden en vekst og forandring som byen knapt har sett siden sagbruksprivilegienes fall i 1860. Hvordan takler vi det?

Er det noe som kanskje kjennetegner byen og ikke minst næringslivet og arbeidstakerne, er det en beundringsverdig evne til nettopp omstilling; byen har opplevd vekst og fall, verk, bruk og fabrikker har blitt etablert og forsvunnet og avløst av nye næringer. Dette er en verdifull dynamikk. Mange viser en imponerende grad av fleksibilitet og åpenhet for nytekning.

Når det gjelder politisk ledelse og forvaltning i byen, får man ofte et inntrykk av at innovasjon er mer et moteord enn en reell strategi for å møte fremtidens utfordringer.

Morgendagen vil stadig oftere kreve andre løsninger enn de vi bruker i dag. Fremtidens skole, helse- og velferdstjenester vil fremtvinge nye arbeidsformer og teknologi, hvor flere aktører enn det offentlige er involvert, som ideelle, frivillige og private.

Høyre har lenge hatt nye ideer og bedre løsninger som motto, det har gitt regjeringsmandat fra velgerne ved de to siste stortingsvalg. Fredrikstad Høyre har ved en rekke anledninger påpekt at kommunen kan drives mer rasjonelt uten at dette skal medføre kutt i tjenestene.

Da Høyre ikke er bundet til avtaler med noen interesseorganisasjoner står vi fritt til å arbeide for en bedre fremtid for hele fellesskapet og slik vil vi skape innbyggernes kommune hvor alle kan få leve et godt liv.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.