Etter sesongen overtar han FBK - onsdag vil Eirik Haugdal ta siste stikk mot sin nye klubb

SPESIELL MATCH: Onsdag sitter Eirik Haugdal (33) på Storhamar-benken til møtet med FBK.

SPESIELL MATCH: Onsdag sitter Eirik Haugdal (33) på Storhamar-benken til møtet med FBK. Foto:

– Det siste jeg vil er å møte til min første FBK-trening til sommeren, hvor spillerne står og gliser meg opp i ansiktet fordi de har slått oss, sier Storhamars assistenttrener Eirik Haugdal (33) foran onsdagens eliteserieoppgjør mot FBK.

DEL

Onsdag klokken 18.30 står det om viktige poeng i Boligpartner Arena. Storhamar sikter seg inn på en sølvmedalje i serien, mens FBK fortsatt har snuser på en medalje.

Spesiell kamp

For Eirik Haugdal blir kampen ekstra spesiell. 33-åringen ble den 11. februar ble presentert som ny FBK-trener for de to neste årene, men skal først sluttføre jobben på Hamar.

– Vi går naturligvis for to poeng, noe som gjør at vi da kobler grepet om sølvet. Dette er en kamp vi må gå all in for, sier han.

Haugdal skal videreføre Christer Karlssons arbeid. Utseendemessig ser han også ut som en yngre kopi av svensken, men likhetstrekkene som trener er også flere. Han er kjent for å være en flink relasjonsbygger, er utadvendt og har erfaring som spiller- og trenerutvikler, samt har jobbet ved NTG og Wang Toppidrett.

Kampen mot Storhamar ser du direkte her kl. 18.30 i kveld

God prestasjon

– Har du fulgt med på hvordan FBK har gjort det de siste kampene?

– Jeg synes de leverte en god prestasjon mot rekruttlandslaget, så det er tydelig at de også har noe på gang innen sluttspillet tar til. FBK fremstår som et lag som ikke gir seg, mener Haugdal.

– De har også signert flere av de sentrale spillerne for kommende sesong?

– At de klarte å forlenge med blant annet Jenny Sandgren og Andrea Rønning gir noen positive signaler utad. Karoline Syversen og Celina Pedersen har den siste tiden vist at de også vil fighte for en plass på laget, så dette ser spennende ut, sier Haugdal som likevel understreker at fokuset nå står på å avslutte med stil som Arne Senstads høyrehånd på Hamar.

Vil til sluttspillfinalen

– Vi har veldig lyst til å ta oss til en sluttspillfinale. Den spilles den 22. mai, så da skal det bli godt med litt ferie, sier 33-åringen som har planlagt en tur til Singapore og Indonesia etter håndballavslutningen.

– Da skal jeg legge igjen PC'n, sier Haugdal som faktisk har sittet på skolebenken sammen med Christer Karlsson. De tok begge mastercoach-utdannelse sammen.

PS: Mandag var Larvik-spilleren Marte Siren Figenschau for å se på forholdene i Fredrikstad.

Disse er klare for FBK neste sesong

Kontrakt: Jenny Sandgren, Hedda Thulin, Nora Thulin, Maja Muri, Thale Rushfeldt Deila, Julie Hulleberg, Andrea Rønning, Karoline Syversen, Ida Marie Syversen, Thea Malmstrøm, Martine Guterud Helland (ny) og Frida Kjuus Christiansen.

Har fått tilbud/er i dialog med: Martine Moen, Celina Pedersen, Marte Siren Figenschau (Larvik), Anette Helene Hansen (Bourg de Peage, Frankrike).

Disse gir seg: Louise Karlsson, Dorthe Groa, Marte Abrahamsen, Ida Drønen, Malin Fried Hansen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags