Eirik (35) har flere ben å stå på – men har fått refs av samboeren

Eirik Haugdal og hunden "Vrang" har blitt gode venner, men det er nok den firbeinte som setter mest pris på leken på svabergene.

Eirik Haugdal og hunden "Vrang" har blitt gode venner, men det er nok den firbeinte som setter mest pris på leken på svabergene. Foto:

Noen få ganger i døgnet prøver Eirik Haugdal (35) å få hodet over på noe annet enn håndball. FBK-treneren opplevde babylykke midt oppe i koronaen, samt får sine daglige lufteturer med hunden «Vrang».

DEL

– «Vrang» lever litt opp til navnet sitt. Selv om han er snill som et lam, er det ikke alltid like enkelt å holde styr på ham, sier Eirik Haugdal og mener hunden har funnet sin plass i familien.

– Han har forstått at det er lurt å holde seg i nærheten av datteren vår. Da får han ekstra med kos, smiler håndballtreneren der han vandrer langs svabergene med den firbente av rasen Euraiser – en kryssavl av populære europeiske og asiatiske spisshunder.

Like spent i år

Søndag er det på nytt alvor for byens eliteserielag på kvinnesiden i håndball. På sidelinjen skal FBK for andre året ledes av en trønder. Erik Haugdal fikk forrige sesong sin ilddåp som A-lagstrener.

35-åringen legger ikke skjul på at det var en voldsom nedtur da sluttspillet i mars ble avlyst på grunn av koronaen.

Tre uker senere fikk han derimot tankene over på noe helt annet, da samboeren Tina Engan fødte parets førstefødte, Eline.

– Sover du fortsatt godt om natten?

– Ja, men jeg har heldigvis en fryktelig snill samboer. Likevel har jeg fått klar beskjed om at mitt bidrag på hjemmebane har vært under pari. Jeg har lovt å yte mer i fremtiden, men jeg er ærlig på at håndballen har tatt mye av min tid. Og det over mange år. Det var gjennom håndballen jeg også traff min kjære, forteller han.

Vokst med oppgavene

Selv om Haugdal er bosatt noen avkast fra sjøkanten på idylliske Engelsviken, så har det kun blitt ett bad på ham i sommer.

– Jeg har bare fått en dukkert, noe som skyldes onkelungene mine. Derimot har det blitt noen turer på hytta til mutter'n og fatter'n på Oppdal og til svigers i Rinndalen, oppsummere han sin sommer i korte ordelag.

Eirik Haugdal lever og ånder for håndballsporten. Her fra forrige sesongs møte mot Gjerpen.

Eirik Haugdal lever og ånder for håndballsporten. Her fra forrige sesongs møte mot Gjerpen. Foto:

Få dager før alvoret tar til snakker han heller om håndball. Og at FBK har fått en fin oppkjøring. Sist helg gikk de seirende ut av de tre siste treningskampene i Trondheim.

– Føler du deg mer trygg som trener nå sammenlignet før oppstarten for ett år siden?

– Jeg håper at hovedtreneren har vokst litt og tatt steg ved å utvikle seg som trener og fagperson, sier Haugdal og snakker om seg selv i tredjeperson.

Han medgir at den første sesongen ikke gikk på skinner. Stengt hall på grunn av vannlekkasje, skade på sentrale spillere og en pandemi var ikke det han hadde kalkulert med på forhånd.

– Det var mye stang ut, ja. Jeg håper ting blir annerledes fremover.

Skadefrie

Eirik Haugdal og hunden "Vrang" er på sine daglige lufteturer på Engelsviken.

Eirik Haugdal og hunden "Vrang" er på sine daglige lufteturer på Engelsviken. Foto:

FBK-bossen understreker viktigheten av å holde spillerne skadefrie.

– Vi har en liten tropp bestående av 14 spillere og noen juniorer. Hun blir viktig.

– Hva tenker du om keepersituasjonen?

–Utespiller Martine Helland har meldt seg. Hun var keeper frem til 12–13 årsalderen, og skal holde et habilt nivå.

Mye å glede seg over

Av utespillerne er Thea Øby Olsen uaktuell på grunn av skade, mens Anette Helene Hansen er gravid. Det er knyttet en viss usikkerhet til om Benedicte Frøland Nesdal blir spilleklar etter et overtråkk i Trondheim. Og Ida Syversen sliter på sin side med den ene skulderen.

– Det var derimot positivt å få Andrea (Rønning) og Maja (Muri) tilbake, samtidig som det er gledelig at mange har meldt seg på med flere scoringer i oppkjøringen. Foruten Thale (Rushfeldt Deila), har Hanna (Blystad) og nye Andrea (Johansson) scoret flest i treningskampene. Det er mange som har vist at de er på gang. Og noe som har gledet meg mest er hvordan Live (Rushfeldt Deila) har stått frem med sin tøffhet, slår Haugdal fast.

Starter med blanke ark

– Du bruker mye av døgnet på håndball?

– Ja, jeg kan ikke snakke meg bort fra det. Det har vært en lidenskap siden jeg var ung. Foreldrene maste tidlig om at jeg skulle ta en sommer eller deltidsjobb i nærbutikken, men den tiden ønsket jeg til å bruke på å se håndball. Jeg har på en måte levd og åndet for håndball siden jeg flyttet fra Trondheim i 2009. Det var lenge 24/7, men nå har jeg litt annet å gjøre også.

Eirik Haugdal har funnet seg til rette i Plankebyen, hvor han er bosatt på Engelsviken med samboeren Tina Engan og datteren Eline.

Eirik Haugdal har funnet seg til rette i Plankebyen, hvor han er bosatt på Engelsviken med samboeren Tina Engan og datteren Eline. Foto:

– Føler du deg privilegert som kan leve av håndballen?

– Ja. Jeg føler vi har et bra støtteapparat rundt laget, men det viktigste er at det er et vanvittig samhold i spillergruppen. De er flinke til å utfordre hverandre. Forrige sesong savnet jeg litt råskap. Den er det nå, men det hjelper lite om den ikke er der når serien starter. Selv om vi har vunnet mange treningskamper, så starter vi sesong med blanke ark og 0–0 på søndag. Da må vi være på fra første kast, sier Haugdal som håper at FBK blir et underholdende lag å se på.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din idrettsklubb/forening osv., både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.