Gå til sidens hovedinnhold

Eiendomsskatten skulle være en dugnad. Den har nå vart i 15 år

«Dette var vel den første store motstanden mot lokale politikere, og deres løfter i moderne tid. Og det var vel første gang at ble et protestvalg, og et skifte.»

Debattinnlegg Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ser at dette fortsatt skaper debatt og interesse. Jeg sto selv i spissen sammen med flere da det ble foreslått en formidabel økning sist.

En av argumentene/forslagene fra lokale politikere den gangen var at dette skulle være en dugnad. Den har nå vart i over 15 år.

Etter hva jeg husker, så var det en feilslått kommuneøkonomi som var utgangspunktet for økningen av skatten. Hvor kan vi hente penger, jo på skatt.

Dette var vel den første store motstanden mot lokale politikere, og deres løfter i moderne tid. Og det var vel første gang at ble et protestvalg, og et skifte.

Summen har steget jevnt og trutt over årene, og ingen har gjort noe med det. Ingen legger merke til en liten økning fra år til år. Men hvem vil ta kampen om det blir en kamp? Jeg stiller dere spørsmålet for å se om det kommer et svar.

Det var mye følelser sist, og vi ble faktisk hørt. Men var det verdt det?

Og sitter det i minnet når det nå skal økes igjen?

Les også

Alle hater eiendomsskatten – men ingen gjør noe med den

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.