– Det vi synes er spesielt ille her, er at noen har holdt fast kattens hode og skutt den fem ganger i hodet. Det er gjort med tydelig overlegg. Og personer som kan gjøre slikt mot et dyr, kan fort gjøre det flere ganger. I tillegg til at veien mot da å gjøre det mot et menneske er kortere, sier Kaja Efskind, informasjonsansvarlig i Dyrevernsalliansen.

Det var NRK Østfold som først meldte om dusøren alliansen har bestemt seg for å gå ut med.

– Må få behandling

Det var mandag hannkatten «Tigern» endte på Fredrikstad Dyrehospital med fem kuler i hodet. Katten hadde blitt funnet forkommen utenfor eiernes bolig på Kirkeøy.

– Vi mener det er viktig at den eller de som har gjort dette blir plukket opp og får både den behandlingen og oppfølgingen som tydeligvis er nødvendig, og at de får den straffen de trenger. Det er et viktig signal til samfunnet om at vi ikke godtar dyremishandling, sier Efskind.

Ser flere tilfeller med luftgevær

Hun bet seg også merke i at den eller de som torturerte «Tigern» har brukt luftgevær.

– Nå har vi sett mange ganger at det har vært luftgevær inne i bildet. Vi vet jo at disse selges til personer helt ned til 16 år, så det er kanskje mulig at det er noe som ikke fungerer på dette området, sier Efskind, som dog avviser at hun tar til orde for noe salgsforbud nå.

– Katter og hunder spesielt utsatte

– Men vi ser ofte at luftgevær går igjen i mange slike saker, og at katter og hunder er spesielt utsatte. Vi er veldig glade for at politiet sier at de tar denne saken alvorlig. Dermed fortsetter de den gode trenden fra 2014 med å ta mishandling av dyr på alvor, sier Efskind.

Tips kan ringes inn til Dyrevernsalliansen på 22 20 16 50, meldes til alliansen via Facebook eller mailes til [email protected]