Saken er anmeldt til politiet av Dyrevernalliansen, og det er utlovet dusør til den som bidrar til oppklaring.

LES OGSÅ: «Tigern» skutt fem ganger i hodet

BERGET ØYET: MR-undersøkelse viste at det ene av fem skudd like vel ikke traff slik at «Tigerns» øye måtte ofres. (Foto. Erik Hagen)

– Berger øyet

– Vår øyespesialist har sjekket øyet vi var redd for at han kom til å miste. Foreløpig ser det fint ut, rapporterer Fredrikstad Dyrehospital på sin Facebookside.

Hannkatten «Tigern» (8) ble lørdag i forrige uke funnet i forkommen tilstand utenfor matmors hus på Kirkeøy, og med fem luftgeværskudd i hodet.  Siden har den vært til behandling på Fredrikstad Dyrehospital.

– Det er helt forferdelig at noen kan finne på å gjøre noe slikt, var reaksjonen fra den fortvilte katteeieren, Merete Pedersen fra Kirkeøy i Hvaler, da Fredriksstad Blad møtte henne på Fredrikstad Dyrehospital tidligere denne uken.

HARDT SKADD: Merete Pedersen er sjokkert over at noen ahr skutt katten hennes «Tigern» fem ganger i hodet. (Foto: Erik Hagen)

– I god form

MR-undersøkelsen vi var med på resulterte i at det like vel ikke er aktuelt å fjerne kattens ene øye, slik veterinærene først fryktet.

«Tigern» skal heller ikke opereres for å få luftgeværskuddene fjernet.

– Vi har kommet frem til at ingen av kulene blir fjernet fordi det kan gjøre mer skade enn godt. Dette er det samme som ofte blir gjort på mennesker, rapporterer dyrehospitalets veterinær etter behandlingen.

– Han har hatt en tøff uke, men spiser nå selv og virker i god form, rapporteres det.

SE VIDEO: Katteeier Merete Pedersen synes det var grusomt å finne «Tigern» skutt utenfor huset.