Dermed har to dyrevernorganisasjoner gått til anmeldelse, etter at også Dyrevernalliansen gjorde det samme, fordi Hvaler-katten «Tigern» (8) lørdag 25. januar ble skutt seks ganger i hodet med luftgevær.

BAKGRUNN: «Tigern» skutt fem ganger i hodet

– Bekymringsverdig

Hannkatten lørdag 25. januar funnet i forkommen tilstand utenfor huset til matmor Merete Pedersen på Kirkeøy, og med fem luftgeværskudd i hodet. 

– Det har vært bekymringsverdig mange tilfeller av kattemishandling og kattedrap i Østfold på kort tid, heter det i en pressemelding undertegnet ledersekretær i foreningen for dyrs rettigheter NOAH, Madeleine Sofie Nor.

Hun oppfordrer politiet til å følge opp de mange tilfellene.

SJOKKERT: Merete Pedersen fra Kirkeøy er sjokkert over skuddene som rammet katten «Tigern». (Foto: Erik Hagen)

Tre saker henlagt

NOAH har siden i fjor høst anmeldt flere saker.

I september kom en katt tre ganger hjem til sine eiere i Fredrikstad, med tegn på at noen hadde forsøkt å lime igjen kattens munn med lim og silikon.

Samme måned ble en katt funnet drept i Halden på en tursti.

I desember ble nok en katt funnet drept ved akkurat samme turområde.

Alle tre sakene er blitt henlagt.

LES OGSÅ: «Tigern» berget øyet

32 saker anmeldt

– NOAH har de siste dagene jobbet med anmeldelse av flere kattedrap som har funnet sted over kort tid i Mosseskogen, samtidig som vi også har sendt anmeldelse på fire katter som ble dumpet utenfor en kro i Moss, opplyser Nor.

– Nå anmelder NOAH også dette tilfellet, der katten «Tigern» er utsatt for stor lidelse, sier hun.

Foreningen anmeldte i fjor 32 saker som omhandlet vold mot katter. Av disse ble kun én katteeier anmeldt, mens 17 omhandlet skader påført av fremmede. I 14 saker er både eier og gjerningsperson ukjent.

– Det bør nå ringe en varselbjelle hos politiet og publikum. Gjerningspersoner går ustraffet, og faren for gjentakelse er dessverre til stede. NOAH ber publikum tipse politiet i Østfold om mistenkelig hendelser, folk som har uttalt ønske om å skade katter eller lignende, oppfordrer Siri Martinsen, som er veterinær og leder i NOAH.

SE VIDEO: Bli med «Tigern» og eieren Merete Pedersen på Fredrikstad Dyrehospital