Du har sikkert lest advarslene fra dyrevernorganisasjoner og veterinærer før. Alle er enige om det samme, nemlig at dyrene ikke skal bli etterlatt i bilen om sommeren.

Nå som været har holdt seg godt over 20 grader de siste dagene, kommer advarslene igjen.

– Vi får ikke advart nok om dette. Det er ikke mer enn noen minutter som skal til før det blir livsfarlig. Dyrene kan få heteslag, og det kan i verste fall ende med organsvikt og død, sier hun.

– Prøv selv

Hun anbefaler dyreeiere selv til å prøve å sitte i en bil i solen med lukkede dører og vinduer.

– Det tar ikke mer enn noen minutter før det blir helt ulevelig inne i bilen. Det hjelper ikke å la vinduet stå litt på gløtt eller å si at butikkturen bare skal vare i noen få minutter. Du vet aldri hvor lang tid ting tar, sier hun.

Hver eneste sommer får hun og kollegene hunder i svært dårlig tilstand fordi de er blitt forlatt av eieren i en bil i varmen.

– Man skal forlate hunden i bil i det hele tatt når det er varmt. Hvert år hører vi om tilfeller der hundene har fått heteslag som følge av å bli satt igjen i bilen. Det skal være helt unødvendig, sier hun.

Helt greit å bade nå – hvis du er litt gæern! 

– La hunden bli hjemme

Ifølge Fineid kan det være farlig å etterlate hunder i bil selv på dager hvor solen ikke skinner. Selv på dager da det er overskyet kan bilen bli svært varm og nå temperaturer på opptil 50 grader.

– Den beste sikkerhetsregelen på sommeren er å la hunden være hjemme, mener Dyrebeskyttelsen Norge.