Mona Solhaug bor nærmest søppelbeholderne og skvatt til da hun åpnet lokket på beholderen. Der satt det en kattunge på toppen av den fulle søppelbeholderen og freste til henne. Hun hadde hørt svak mjauing et par dager uten å finne ut hvor det kom fra.

Det ble full oppstandelse i de to borettslagene Nellikbuen og Orkidebuen, og en større leteaksjon blant alt søplet i  beholderne ble satt i gang. Søplet ble tømt ut og endevendt.

Pakket i hver sin plastpose

De to andre kattungene ble funnet innpakket i hver sin plastpose godt nede blant søppelposene. Sammen med kattene lå det flere søppelposer som inneholdt vanlig søppel og kattesand, katteleker, matskåler, tepper og kattemat.

Les også: Mange dumper kattene sine før ferien


 – Det er bare grusomt å behandle dyr på denne måten. De blir jo nærmest kokt inne i en plastpose, i en beholder i stekende sol, sier Mette Kvaleng, nestleder i Dyrebeskyttelsen Norge, Fredrikstad og Omegn.

– Det er ikke menneskelig å kaste dyr i en søppelkontainer, sier Karoline Ochman opprørt. Den unge jenta var med å frakte kattene til dyrehospitalet.

Barn og  voksne begynte å gråte da det grufulle synet møtte dem, og det alle spør seg om er hvem som kan ha gjort noe så grusomt.

– Det virker som vedkommende bare har bestemt seg for å kvitte seg med kattene og alt som hører med et kattehold, sier Kvaleng.

"Fighter"

Kattungen som overlevde hadde klart å klore hull på plastposen og banet seg vei gjennom søplet og til toppen inne i kontaineren. Den rødlige kattungen skal nå plasseres i et fosterhjem hos dyrebeskyttelsen.
– Forholdet vil bli anmeldt, -det er straffbart å behandle dyr på denne måten, sier Kvaleng.

– Vi ville gjerne kalle den "Fighter", for det er det den er, sier Karoline.