Gå til sidens hovedinnhold

Duket for Aalborglekene – Fredrikstad stiller med 100 utøvere

Artikkelen er over 2 år gammel

Til sommeren er det igjen klart for Aalborglekene, hvor Fredrikstad sender en tropp på 100 utøvere. – Vi sender som vanlig mange fine ambassadører for idretten i byen, sier Bjørg Liljedal – Idrettskonsulent i Fredrikstad kommune.

Hvert fjerde år avvikles idrettslekene for Aalborgs vennskapskommuner. Arrangementet har vokst seg stort siden Per-Egil Ahlsen & Co. var pionérer i 1975. Årets utgave er den 12 i rekken, hvor det ventes at 2.000 deltagere fra 33 nasjoner skal delta.

– Jeg fikk oppleve Aalborglekene for fire år siden og det var en flott opplevelse, sier Bjørg Liljedal til Fredriksstad Blad. Idrettskonsulenten forteller at de allerede har hatt et møte, hvor tankene rundt arrangementet er blitt drøftet. Årets utgave av Aalborglekene blir arrangert fra den 30 juli til 4. august.

Vurderer jentelag

– Det er klart at vi skal ha med et håndball for jenter og et guttelag i fotball og basket. Av de individuelle idrettene er det foreløpig klart at vi skal være representert i svømming, friidrett, judo og forhåpentligvis tennis, opplyser hun.

– Vi vurderer også å ha med et fotballag på jentesiden, legger Liljedal til. Mens ishockey tidligere har vært på programmet, så er det nå strøket.

 

Utøver og leder

Svømmetrener Linda Hammer deltok selv i 1987, mens datter Mathilde var blant utøverne for fire år siden.

– Vi hadde med fem svømmere sist og regner med å delta med det samme antallet igjen. Både som leder og utøver er Aalborglekene noe helt spesielt. Ikke minst at man treffer utøvere på tvers av ulike idrettsgrener. Dette er et fantastisk arrangement, så dette blir garantert en opplevelse for dem som er så heldige å få være med på dette, sier hun.

Fredrikstad stille den nest største troppen i Aalborglekene. Kun vertsbyen har flere deltagere.

  • Les også:

    Fredrikstads håndballjenter ville gjøre noe nytt og morsomt under Aalborglekene i Danmark. Løsningen ble en haka-dans – inspirert av New Zealands rugbydamer.

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.