Gå til sidens hovedinnhold

Dugnad – med helt sjukt god fortjeneste

Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg har for lenge siden knust min egen myte/fordom om at dugnad kun er ulønnet arbeid. Lønn kan nemlig komme i mer berikende former enn i klingende mynt.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


– For på hvilke andre områder opplever man likeverd i samme grad som når dommerfullmektigen, lastebilsjåføren, arbeidssøkeren og overlegen står med innbitt blikk over isdisken for å scoope de flotteste, deiligste iskulene i manns minne for å glede cup-gjester?


– På hvilke andre områder får man mulighet til å bli kjent med hverandre så kjapt (kanskje med unntak av deltagelse i Paradise Hotell?)


– Hva slår vel følelsen av å stå skulder ved skulder og jobbe om felles mål?


– Hva er vel bedre enn å få møte titusenvis av storfornøyde, håndballglade cup-ungdom med foreldre og besteforeldre som skryter av byen vår og arrangementet vårt?


– Det er så herlig å møte mennesker som man kanskje ellers aldri hadde møtt – desto mindre fått mulighet til å bli kjent med!


– Hva med det å bli kastet
ut av komfortsonen og inn i en ny dugnadsutfordring? Det er lærerikt, morsomt og utvider horisonten vår (noe vi alle har godt av en gang iblant) – og det å få jobbe med noe heeeeeelt annet enn man vanligvis gjør – er ikke det artig kanskje?


– Å oppdage at høyt utdannede akademikere står med nesa i «allergener-permen» og legger sjelen sin i å kartlegge om allergigjesten kan nyte ei pistasjiskule eller ikke – det er rørende det ...

Se billedgalleri fra Fredrikstad Cup her


– Det å møte
store smil, godt humør, innsatsvilje, løsningsfokus og positiv innstilling (uansett vær og vind) dag etter dag. Kan man be om mer?

Så berikende har det absolutt vært. Om ikke i penger, så i godstemning og veeeeeldig hyggelige menneskemøter.

Her er det flere bilder fra årets Fredrikstad Cup


Tusen, tusen takk til alle «med-dugnaster» (egenkomponert ord for anledningen) som har gjort pinsehelgen vanvittig morsom og minnerik.

Takk også til Fredrikstad Cup-gjengen som sørger for at dette arrangementet blir bedre og bedre og bedre og bedre og bedre år etter år.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.