Theresa har hatt arbeidsuke ved Onsøy bibliotek, og kommer gjerne med lesetips:

Hva ville du gjort om du hadde funnet ut at du er en halvgud?

De fleste bøker som er populære, er det av en grunn. Dette gjelder også bokserien om Percy Jackson. At han er en halvgud, er nettopp det hovedpersonen vår, Percy, får vite.

Basert på gresk mytologi i en moderne verden, starter handlingen med 12 år gamle Percy Jackson, en helt vanlig gutt som ikke akkurat er skoleflink, og har blitt utvist mange ganger.

Han bor med moren Sally og stefaren Gabe, som har som sin favoritthobby å være stygg mot stesønnen. Percy er interessert i mytologi, men han er ikke klar over hvor levende mytologiens verden faktisk er, og det skal vise seg at han er mye mer innblandet enn han noen gang kunne forestille seg.

Hvis du går inn i denne serien uten å kunne noe som helst om gresk mytologi, kommer du garantert ut av den med å vite en hel del. I tillegg til å være lærerik, er serien hysterisk morsom.

Det skjer noe nytt hele tiden som gjør den utrolig underholdende, og den har et slags driv som får deg til å ville lese videre. Forfatteren bruker et relativt enkelt språk, og det går fort å lese.

Bøkene passer best for de fra ti til tretten år gamle, men det er en familievennlig serie, og til og med voksne kan lett ta seg selv i å more seg med den. Du lærer masse, ler hvert fjerde minutt og er rett og slett veldig underholdende.

Hva mer kan du ønske deg?