(Moss Avis)

Mannen som ble fløyet til Oslo universitetssykehus tirsdag ettermiddag døde av skadene.

– Mann, ca. 85 år, skadet i nær-drukningsulykke i Rygge kommune i går ettermiddag, er dessverre død. pårørende er informert og ivaretatt, skriver pressevakt ved Oslo universitetssykehus, Anders Bayer, i en SMS til Moss Avis.

Mannen ble funnet livløs i vannet utenfor Festestranda i Rygge i 14-tiden tirsdag ettermiddag. Badegjester fikk mannen opp på land og utførte hjerte- og lungeredning før ambulansepersonell kom til stranden.

Luftambulanse ankom like etter klokken 14. Etter 45 minutter med hjerte- og lungeredning på stedet, ble mannen båret til luftambulansen og flydd vekk.

Den eldre mannen skal ha ligget i vannet i flere minutter før han ble oppdaget og reddet opp av badegjestene.

Nær-drukning

Nær-drukning, og nestendrukning er betegnelser som tidligere ble brukt om drukning med ikke-dødelige utfall. For å hindre begrepsforvirring og for å kunne føre en oversiktlig statistikk over drukningstilfeller omtales nå både dødelige og ikke-dødelige utfall som drukning

Ved nær-drukning er komplikasjonene potensielt livstruende (arytmi, sjokklunge). De fleste komplikasjoner inntreffer 4–8 timer etter ulykken. Drukning forårsakes av hypoksi og hyperkapni, enten på grunn av aspirasjon av vann til lungene, eller som følge av reflektorisk utløst larynksspasme.

Kilde: Store medisinske leksikon og Legevakthåndboken