Droppet ferie for å være med i «My Fair Lady»

God stemning bak scenen, selv på en fredag kveld med lang øvelse.

God stemning bak scenen, selv på en fredag kveld med lang øvelse. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært en travel vinter for disse unge skuespillerne. Da resten av FredrikstadUngane fikk vinterferie etter siste forestilling av «Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet» – gjorde disse seg klare til «My Fair Lady».

DEL

Innsendt Ti av skuespillerne i «My Fair Lady» er ikke bare yngre enn resten av skuespillerne, de er også 50 år yngre enn musikalen de spiller i. Ungdommene fra FredrikstadUngane er født i 2003 eller senere – «My Fair Lady» hadde premiere i 1956.

For mange av dem var dette første møte med den klassiske musikalen, men ikke for alle.

– Jeg hadde hørt «Gol og mol i sola en spanjol» og «I could have danced all night», sier Marte Jørgensen (15).

Måtte droppe vinterferien

Det har vært en travel vinter for de unge skuespillerne. Resten av FredrikstadUngane fikk vinterferie etter siste forestilling av «Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet».

 Emma Linnea Olsen, Madelen Søderberg Knudsen og de åtte andre var allerede godt i gang med prøvene til «My Fair Lady» mens de også spilte Narnia-forestillinger.

  • Saken fortsetter under anmeldelsen:

Har lang erfaring

Heldigvis er det en erfaren gjeng, den unge alderen til tross har de opp til ti års erfaring fra teater, turneer tv-show, filmer, konserter og tv-serier. Det ville ta for mye plass å ramse opp alt her, men for å nevne noe: Viktor Nordstrand og Hedvig Nygaard har begge spilt tittelrollen i Oliver, mens Kari Graarud og Martine Kjøniksen Reinsch i tre somre har vært Emil og Ida i Emil-forestillingen på Isegran.

Jakob Amadeus Hetland er ganske fersk på scenen i Fredrikstad, men har blant annet vært med i Birkebeinerspelet og i Peer Gynt på Gålå. På cv-en til My Fair Lady-ungdommene står også Kong Neptun, NisseNatt, Natt i Nisseland, Den hvite dame, Spooki, The Sound of Music, Hakkebakkeskogen, MGP jr., et knippe film- og tv-roller, og en lang rekke forestillinger med FredrikstadUngane, blant annet Annie, Peter Pan og Jungelboken.

Flere av ungdommene var også med i Ælva våres på City Scene i fjor, med flere av de samme skuespillerne. Da hadde Karoline Torgauten og Pernille Sofie Olsen gleden av å parodiere Alexander Hermansen.

Straks får de ti en velfortjent påskeferie før nye teateroppdrag venter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken