Det er klart etter at slutningen i dommen mot 52-åringen ble lest opp i Haugaland og Sunnhordland tingrett mandag formiddag.

Retten dømmer ham til 17 års fengsel.

– Han er naturlig nok veldig, veldig skuffet over dommen. Det var ikke dette han hadde håpet på og tenkt. Men vi har ikke fått snakket noe mer om dette, så vi får gi dette litt tid, sier forsvarer Stian Kristensen til pressen.

Det har gått nesten 28 år siden 17 år gamle Birgitte Tengs natt til 6. mai 1995 brutalt ble misbrukt og drept, bare noen få hundre meter fra hjemmet sitt noen kilometer utenfor Kopervik sentrum på Karmøy.

1. september i 2021 ble den nå 52 år gamle tiltalte mannen pågrepet for drapet etter at politiet hadde funnet DNA-et hans i en blodflekk på strømpebuksa til Tengs.

52-åringen nektet straffskyld da saken gikk i tingretten fra 7. november til 21. desember i fjor, og forsvarerne sa under rettssaken at arvestoffet kan ha kommet på strømpebuksa på andre måter enn ved at han begikk drapshandlingen.

– Jeg har ikke drept noen, var de siste ordene han sa under rettssaken.

Mannens forsvarere har varslet at han vil anke på stedet om ble dømt. Ankesaken er allerede berammet i Gulating lagmannsrett 4. september.

Falt om i retten

Rett etter å ha fått høre at han er dømt til 17 års fengsel for drapet, falt mannen om i retten.

Dommer Arne Vikse beordret deretter at retten skulle tømmes for folk, mens forsvarerne la ham i stabilt sideleie.

Retten fortsetter opplesning av dommen litt etter klokken 11.00, men da uten 52-åringen til stede.

– Han fikk mest sannsynlig et blodtrykksfall på grunn av spenning knyttet til denne dagen, så da besvimte han. Kroppen koblet ut, sier forsvarer Stian Kristensen og opplyser at det også at det går «ok» med hans klient.