«Ny» bank bak glassfasaden

FORNØYDE: Banksjefene Kjell Bjønnes og Veronica Olsen er stolte av DNBs nyrenoverte banklokaler i sentrum. (Begge foto: Svein Kristiansen)

FORNØYDE: Banksjefene Kjell Bjønnes og Veronica Olsen er stolte av DNBs nyrenoverte banklokaler i sentrum. (Begge foto: Svein Kristiansen)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En helt ny bankhverdag møter kundene bak DNBs nye, prangende glassfasade mot gågata.

DEL

Bankkonsernet med langt over hundre års fartstid i Fredrikstad åpnet dørene for publikum på lørdag. De møtte et banklokale som ligner lite på det de kjente fra før.

Bistår kundene

– Vi er blitt en åpnere og mer kundevennlig bank. Kølappene er borte, nå møter vi publikum i døra. Ikke alle er like familiær med bruk av nettbank og PC, men da hjelper vi dem, sier banksjefene Veronica Olsen (bedriftsmarkedet) og Kjell Bjønnes (privatmarkedet).

Den offisielle åpningen av lokalene finner sted mandag 29. august. Da blir det kake til kundene og snorklipping ved ordfører Jon Ivar Nygaard.

Totalt 70 bankansatte, fordelt på tre etasjer, har tatt i bruk de nye lokalene.

– Vi har skrevet en kontrakt med byggherren som sikrer vår tilstedeværelse i sentrum i mange år fremover, sier Olsen.

Nye butikker kommer

DNB-bygget har vært under rehabilitering siden februar. I skrivende stund er halve bygget ferdig. Midt i november flytter Hennes & Mauritz og butikkene Monki og Weekday inn.

– Vi er i rute. Om kort tid starter arbeidet med å renovere fasaden mot Bryggeriveien. Også her blir store glassflater som gir bygget et kommersielt preg, sier Sander Grundvig, daglig leder for eieren Cityplan AS.

SKINNENDE FASADE: DNB har flyttet hovedinngangen mot gågata.

SKINNENDE FASADE: DNB har flyttet hovedinngangen mot gågata.

Selskapet eier fra før Kaffebrenneriet, Habitat og Coffe A Choe. I tillegg står det bak de storstilte planen på Nygaardsplassen som åpner for ni nye etablissementer.

Sander Grundvig ønsker ikke å svare på hva rehabiliteringen av DNB-bygget har kostet i kroner og øre.

Artikkeltags