Disse ni artistene opptrer uten publikum på onsdag – du kan se konserten på f-b.no

Tilbake på scenen: Pernille Heckmann er en av artistene som dukker opp i første runde av Kultur mot virus på City Scene. Det blir uten publikum, men forestillingen streames hjem til din pc på FBTV.

Tilbake på scenen: Pernille Heckmann er en av artistene som dukker opp i første runde av Kultur mot virus på City Scene. Det blir uten publikum, men forestillingen streames hjem til din pc på FBTV. Foto:

– Vi låner City Scene, og spiller og synger for deg. Jeg håper vi kan skape litt hjemme i stua-følelse, sier Bjørn Halstensen (49). Onsdag kveld samler han ni lokale artister.

DEL

Da Jens O. Simensen i forrige uke så at musikerne i byen begynte å slite på grunn av avlysninger, fikk han en idé: en virtuell konsert for Fredrikstads befolkning!

– Her kan folk få en kulturell opplevelse utenom det vanlige, samtidig som vi støtter kulturlivet, sier Jens Olav Simensen.

Sammen med Halstensen, Rune Solberg og Jimmy Olsen startet han opp «Kultur mot virus». Nå planlegger de to onsdager med konserter fra City Scene.

«Kultur mot virus» kan du se på FBTV allerede onsdag 18. mars fra klokken 19.00.

– Det blir en virtuell konsert der vi oppfordrer publikum til å «betale» 100 kroner i «inngangsbillett» via Vipps.

Maria Mohn deltar på onsdag.

Maria Mohn deltar på onsdag. Foto:

Dette er artistene

Den første onsdagen har denne oppstillingen: Talina Hansen Skogseth, Pernille Heckmann, Maria Mohn, Erik-André Hvidsten, Morten Gjerløw Larsen, Trond Gudevold, Susanne Klerud, Marianne Friise Antonsen, Øivin Fjeld og Per Olav Hoff Mydske - mer kjent som Skranglebein.

Erik-André Hvidsten deltar på onsdag.

Erik-André Hvidsten deltar på onsdag. Foto:

– Tanken er at artistene får et par låter hver seg, og så kan vi la Øivin få spille litt blues og Skranglebein kan oppsummere med improvisert rap, sier Halstensen.

Har allerede fått inn penger

– Det er svært hyggelig at såpass mange som vil være med å bidra på, foran og bak scenen, og det er jo rørende å se at det allerede har trillet inn over 20.000 kroner på Vipps.

– Det er også et inntrykk jeg har: Kulturlivet er flinke til å stille opp. Vi vet hva veldedighet er. Og Fredrikstad-folk er flinke til å bruke kulturtilbudet.

– Så litt enkelt sagt handler dette om to ting: Stille opp for andre, og gi folk en opplevelse. Forrige uke var for mange av oss brutal, men over helgen kan det se ut som starten på noe bedre.

– Og med konserten kan vi vel forlate det dypeste mørket, og forsøke bringe litt lys til folk. For vårt tiltak er det eneste kulturtilbudet nå, mener Halstensen.

Han blir kapellmester første uke, og tar med seg Eivind Ystrøm Petersen på gitar, Dag Anders Sandell på bass og Ole Petter Hansen Chylie på trommer.

Solidaritet med byens kulturarbeidere. «Inngangsbilletten» er kr 100 (eller gjerne mer) som vipses til 140374. Produsent og cam Erik Hagen Lyd: Gorm Lundgren, Lys: Roy Nilsen, Cam: Geir A. Carlsson og Kristoffer Bjerkelund.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.