Gå til sidens hovedinnhold

Direkte klokken 16.00: Regjeringen legger fram nye koronatiltak

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag klokken 16 vil regjeringen legge fram nye nasjonale koronatiltak. Også i Oslo varsles det mandag strengere tiltak for å bekjempe smittespredning.

(Trønder-Avisa)

På pressekonferansen vil Erna Solberg (H), Bent Høie (H), Guri Melby (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) være til stede fra regjeringen, men også direktør i Helsedirektoratet Bjørn Guldvog og direktør ved Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg, vil være til stede.

Nye og strengere tiltak ble varslet på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen i Nore fredag. Da sa statsminister Solberg at hun var bekymret over smitteøkningen i Norge.

Det var ved midnatt registrert 17.908 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 160 meldte tilfeller siste døgn.

– Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har fått i oppdrag å anbefale nye tiltak slik at vi beholder kontrollen. Tiltakene vil være målrettet mot de områdene hvor vi nå ser at smitten øker, sa Solberg under fredagens pressekonferanse.

Helseminister Bent Høie (H) sa da at de vil basere seg på tiltak som er tilstrekkelige nasjonalt, men at man også må være forberedt på strengere tiltak på lokalt nivå.

Mandag skal også byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen informere om nye koronatiltak i hovedstaden.

Det er meldt om 52 nye koronatilfeller i Oslo det siste døgnet. Tallene fra Oslo kommune viser at det de siste to ukene er registrert i alt 730 smittede i byen.

Følg nyhetsbildet og hold deg oppdatert i Trønder-Avisas nyhetsstudio:

Les også

Trønder-Avisas nyhetsstudio

Kommentarer til denne saken