Det vanskeligste med å være veganer er å holde kjeft om det.

I år har altså klimahysterikere bestemt at det normale flertall må tilpasse seg minoritetenes moralistiske ideologiske og medisinske vrangforestillinger for å få tilgang på et offentlig felles gode – som en offentlig musikkfestival. Det blir kun solgt vegetar på årets festival, da det «passer Månens miljøprofil».

Det var uansett dråpen for mitt vedkommende. Det blir ikke Månen på meg i år. Jeg går ikke på festival en hel helg og føler meg idiot. Det er som å være ateist i kirken og måtte se på dårskapen. Det ødelegger stemninga.

Dette er drøyt. Det er alvorlig. Og det er mye større enn en festival.

Månen har med dette tatt alle sine gjester som gissel. Samtlige besøkende kan nå tas til inntekt for at minoritetens tyranni er greit.

Vel. Ingen får bruke meg til slikt. Jeg tilpasser meg ikke moralismetyrrani fra klimahysteriske mijøreligiøse. Den forstokkede menigheten får klare seg uten meg. Jeg vil ikke være med på å legitimere slike metoder som presser kunnskapsløs ideologisk dumskap ned i halsen på meg. I beg to differ. Og jeg minner om at «hensikten helliger middelet» ble kastet på etikkens historiske skraphaug som moralsk forkastelig allerede i forrige århundre – uansett om hensikten er sann eller ikke.

«Det er gjennomtenkt» sier Torill Frydenlund. Det gjør det jo bare verre. Jeg tror ikke hun skjønner alvoret. Eller ansvaret som følger å arrangere noe for offentligheten. Månen er ikke hennes private hagefest.

Dette var ikke dealen da jeg kjøpte billett. Jeg krever festivalpasset tilbakebetalt.